Antena LIVE

Curs valutar

Vreau să ajut! Omul care repară vieţi afectate de paralizie cerebrală a venit în România

Cunoscut ca omul care repară vieţi afectate de paralizii cerebrale, doctorul TS Park şi-a adus echipa medicală să evalueze împreună pacienţii, unii deja operaţi, alţii acceptaţi pentru intervenţii chirurgicale la Spitalul de Copii Saint Louis.

De la 02.12.2018, 18:58
WhatsApp
Vezi și:

Cu o lună înainte de Ziua noastră Naţională, un celebru medic american a venit la Bucureşti să îşi vadă copiii pacienţi. Cunoscut ca omul care repară vieţi afectate de paralizii cerebrale, doctorul TS Park şi-a adus echipa medicală să evalueze împreună pacienţii, unii deja operaţi, alţii acceptaţi pentru intervenţii chirurgicale la Spitalul de Copii Saint Louis. În două zile, doctorii americani au văzut, analizat, măsurat şi sfătuit 46 de bolnavi din România, Bulgaria şi Italia. În ultimele 12 luni, doctorul Park a operat opt copii români. Toţi au ajuns în SUA cu sprijinul dumneavoastră, al celor care donaţi Fundaţiei Mereu Aproape pentru campania "Vreau să ajut". Vizita neoficială, şi pe cheltuiala proprie a medicilor americani, a provocat emoţii, stârneşte respect şi oferă o lecţie despre ce înseamnă dedicarea spre binele copiilor. Vă avertizăm că urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.

Medicul TS Park este neurochirurg și ai putea spune că face rizotomii dorsale selective de o viață. Le face de trei decenii. Avea 40 de ani când a început și tocmai a ajuns la pacientul cu numărul patru mii. Prezență constantă pe lista Cei mai buni medici din America, doctorul Park nu a avut niciun caz de malpraxis. Titlurile, gloria și experiența nu l-au schimbat însă deloc. 

Este o muncă de echipă, a declarat neurochirurgul pediatru dr. TS PARK

Doctor Park nu selectează niciodată singur cazurile ci numai împreună cu echipa americană extinsă: ortoped, genetician, kinetoterapeut. Acceptă doar cazurile cărora știe că le poate îmbunătăți viața și nu ar pune sub nicio formă în pericol viața pacientului, copil sau adult, doar ca să "își facă mâna" sau ca spitalul să încaseze bani. Niciodată. Și nici nu promite ce nu există. 

dr. TS PARK, neurochirurg pediatru St. Louis Children's Hospital, SUA: Operația pe care o facem este o intervenție neurochiurgicală și este o operație complicată, delicată. Dar operația permite independența picioarelor și îmbunătățește mersul și alte mișcări. Practic, contribuim la calitatea vieții pacientului. Noi NU vindecăm paralizia cerebrală, nu putem, dar deja am operat opt copii din România și se vede clar că la toți s-a îmbunătățit viața. 

Unul dintre acești copii este și Violeta, fetița pentru care doctorul Park este Magician. Când Violeta a ajuns la Fundația Mereu Aproape alături de tatăl ei, nu putea merge și nu vorbea aproape deloc. Operația din America i-a schimbat complet viața și numai ascultând-o poți înțelege ce știe și ce simte ea. 

VIOLETA, pacientă: Nu m-a mai durut nimic de la operație și de atunci pot să stau foarte bine în picioare dar nu îmi țin foarte bine stabilitatea dar toți cred că pot să dorm noaptea liniștită că înainte dormeam încordată. 

Spasticitatea, durerile și deformările osoase sunt toate trăite de fiecare pacient cu paralizie cerebrală. O dată făcută rizotomia dorsală selectivă, bolnavul scapă de spasticitate și pleacă pe drumul recuperării fizice. Un drum lung dar acceptat și asumat cu bucurie de pacienți și familii. 

DEANNA WALTER - medic specialist recuperare, St. Louis Children's Hospital, SUA: O dată redusă spasticitatea, este foarte important să întărim masa musculară. Ne concentrăm foarte mult pe alinierea musculaturii și pe îmbunătățirea la maximum a funcționalității. 

Schimbarea în viața copilului nostru datorită operației este foarte mare. + Întâlnirea a fost liniștitoare pentru noi, veștile sunt bune în sensul că prognosticul a rămas favorabil. E adevărat că avem mult de muncă pentru musculatură sănătoasă, să se dezvolte cât mai bine,a declarat  NICOLETA NEACȘU - mama lui Mihai (6 ANI), pacient cu RIZOTOMIE DORSALĂ SELECTIVĂ.

Pentru prima dată își dorește să facă recuperare, își dorește să aibă specialiști alături de el, se implică,  o mie la sută dedicare, este total dedicat programului de recuperare și să știți că nu e ușor pentru că face față atât programului de recuperare cât și programului unei școli normale, mărturiseşte DIANA SUCIU - mama lui Mihai (13 ANI), PACIENT CU RIZOTOMIE DORSALĂ SELECTIVĂ.

Dacă anul trecut, la grădiniță, ea doar stătea în genunchi și se uita la copii, acum, cu ajutorul cadrului, face pași, poate să danseze, să facă încălzirea de dimineață, să meargă după copii, după doamna, ANDREEA CAZAN - MAMA SOFIEI (3 ANI și 11 luni), PACIENTĂ CU RIZOTOMIE DORSALĂ SELECTIVĂ.

MĂDĂLINA MINU - coordonator Campanie "VREAU SĂ AJUT", Fundaţia MEREU APROAPE: În perioada următoare vom ajuta alți copii să ajugă în Statele Unite. Nu ne vom ocupa numai de costurile pentru intervenție ci și de costurile pentru cazare, pentru transport, așa cum am făcut și până acum. Avem în evaluare, în acest moment, 12 copii din toată țara. 

Pentru astfel de copii, puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau să ajut" donînd doi euro prin SMS la numarul 8848, număr pus la dispozitie de Orange, Telekom Romania Mobile și Vodafone pentru Campania "Vreau să ajut".

Sau, sunînd la numerele din rețeaua Telekom, rețeaua de telefonie fixă. Aceste numere sunt alocate gratuit Campaniei "Vreau să ajut".

TELEKOM, reţeaua de telefonie fixă:

0 900 900 303: 3 euro/apel

0 900 900 305: 5 euro/apel

0 900 900 301: 10 euro/apel

Puteți dona și în conturile Fundației Mereu Aproape, deschise la BRD, în lei și în euro. Românii din străinătate pot contribui donând online sau prin paypal. Orice sumă contează pentru sănătatea unui copil! 

Conturi Fundația Mereu Aproape

CIF 18212553:

în lei: RO 05 BRDE 450 SV 0729 533 4500,

în Euro: RO 31 BRDE 450 SV 2376 153 4500,

deschise la BRD GSG SMCC, cod SWIFT BRDEROBU

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

campanii observator observatorweekend13 vreau sa ajut medic sua
Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unei înşelătorii pe WhatsApp?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Singura propoziție din limba română care se citește la fel din ambele capete....
Fanatik.ro
Publicat 16.02.2025
Momentul în care un canoist a fost prins în gură și apoi scuipat de o balenă...
spotmedia.ro
Publicat 14.02.2025
Zelenski: Rusia se pregătește să trimită 100.000 de soldați în Belarus,...
spotmedia.ro
Publicat 13.02.2025
Iluzie optică virală | În această imagine sunt 4 lei, nu doar 2. Găsiți-i pe...
Gandul
Publicat 16.02.2025
Care este probabilitatea ca asteroidul Bennu să lovească Pământul şi să...
Adevărul
Publicat 16.02.2025
Laurențiu Reghecampf a cerut-o în căsătorie Corina Caciuc! Cum a reacționat...
A1
Publicat 16.02.2025
Horoscopul zilei de 17 februarie 2025. Racii sunt sfătuiți să gândească...
CaTine
Publicat 16.02.2025
Ce ținute poartă Alexandru Papadopol și Cristiana Luca la nunta lor! Actorul...
spynews.ro
Publicat 14.02.2025
Începe procesul Simonei Halep la New York! Avocații româncei au obținut o...
GSP
Publicat 11.02.2025
Care sunt cele mai „inutile” facultăți din România. Cu greu îți găsești...
Click.ro
Publicat 15.02.2025
Singurul mamifer cu sânge rece a uimit experții. Creatura neobișnuită a...
Useit
Publicat 16.02.2025
O celebră influenceriță a murit la doar 28 de ani. Fanii, în stare de șoc
Redacţia.ro
Publicat 13.02.2025
Schema banală prin care contabila și casiera au furat 360.000 de lei din bugetul...
libertatea.ro
Publicat 16.02.2025
Sam Asghari a vorbit despre relația lui cu Britney Spears. Cei doi s-au cunoscut...
ZU
Publicat 16.02.2025
Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde
Hello taste
Publicat 12.02.2025
Cum să sprijini copilul prin validarea emoțiilor sale
Deparinti
Publicat 15.02.2025
Fiica regretatei Lorena Rojas are 11 ani. Cum a crescut Lucianna alături de sora...
Happy
Publicat 14.02.2025
Cine este și cum arată iubita lui Ilie Bolojan: Ce salariu are președintele...
BZI
Publicat 12.02.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Rinita alergică sau „febra fânului”. Cauze, simptome și tratament
Medicool
Publicat 16.02.2025