Afacerea de nişă pornită de o familie din Timiş "de dragul copilaşilor". Produc un elixir al tinereţii care se vinde şi cu 180 lei pe litru
Laptele de măgăriţă e şi aliment, şi medicament. Are mai multe vitamine şi mai puţine grăsimi decât cel de vacă. Românii i-au descoperit şi ei beneficiile de ceva vreme şi sunt dispuşi să plătească şi 180 de lei pentru un litru de lapte. Fermierii s-au adaptat cererii şi în mai multe zone din ţară au apărut crescătorii de măgăriţe.
De Iulia Pop la 17.03.2024, 19:26Fermă de măgărițe a familiei Știole din Timiş are acum 47 de animale. Primele măgăriţe le-au luat în joacă acum doi ani, dar apoi totul a evoluat într-o afacere.
Daiana Știole, proprietar fermă: Am cumpărat de dragul copilașilor.
Reporter: Nu a fost o idee de business de la început?
Daiana Știole, proprietar fermă: Nu!
Reporter: Cât costă o măgăriță?
Daiana Știole, proprietar fermă: Ajunge și la 1.000 de euro bucată, mama cu pui.
Iulia Pop, reporter Observator: Într-o zi bună, în această fermă se produc și 10 litri de lapte. Un adevărat elixir recunoscut în toată lumea pentru proprietățile sale terapeutice. Clienții plătesc între 100 și 180 de lei pentru un litru.
Laptele de măgăriţă, un adevărat medicament
Nutriționiștii susțin că laptele de măgăriţă e medicament. Nu are nevoie nici măcar de fierbere, pentru că nu conţine bacterii. E considerat un antibiotic natural.
Olivia Micșa, nutriționist: Hipocrate prescria laptele de măgăriţă ca și tratament pentru tusea convulsivă și pentru diverse afecțiuni dermatologice. Laptele de măgăriță având o compoziție asemănătoare laptelui matern este potrivit a fi folosit în alimentație, este bogat în toate mineralele necesarele corpului uman, vitamina C,B,E, foarte bogat în proteine și sărac în grăsimi.
Numărul fermelor de măgăriţe a tot crescut în ultimii ani
În ultimii ani, numărul fermelor de măgăriţe, o afacere de nișă, a tot crescut. Acum sunt în toate zonele ţarii, în Prahova, Bihor, Argeş, Brașov sau Cluj. Tinerii sunt de regulă cei care se înhamă la un astfel de business.
Laptele de măgăriţă se bea cu moderație. 50 ml pe zi ar fi suficient, spun specialiştii, care recomandă cure de cel puţin o lună pe an pentru întărirea imunităţii.