Antena Meniu Search
x

Video Afacerea cu care doi fraţi din Bihor au dat lovitura. Un litru se vinde şi cu 160 de lei

Recunoscut în lumea întreagă pentru calităţile sale terapeutice, laptele de măgăriţă capătă tot mai mulţi adepţi şi în România. Este uşor de digerat, plin de vitamine şi ar fi, se pare, cel mai apropiat de gustul laptelui matern. Părinţii îl cumpără pentru copii în speranţa că le va creşte imunitatea. Este bine însă să ştiţi că un litru costă şi 160 de lei. Iar doi fraţi din Bihor au pus pe picioare o afacere de milioane.

de Redactia Observator

la 11.10.2022, 08:53

Vezi și

Cosmin Câmpan, crescător de măgăriţe: După ce laptele e muls mecanizat, după cum vedeţi, urmează să fie dus la filtrat.

Imaginile sunt filmate în Mierlău, Bihor, într-o fermă de măgăriţe. Afacerea aparţine fraţilor Câmpan şi a fost începută în 2015, cu o măgăriţă şi puiul ei.

Cosmin Câmpan: Aceasta este Rozica, prima măgăriţă pe care am cumpărat-o. Mama ei este Roxi.

Cristian Câmpan, crescător de măgăriţe: Am ajuns de la o măgăriţă cu pui la 120 de mame.

Pe acelaşi subiect

Întors din Anglia, Cristian şi-a dorit să investească într-o afacere inedită

Ideea, considerată trăznită în urmă cu 7 ani, i-a venit lui Cristian. Tânărul, întors de la studii din Anglia, dorea să investească într-o afacere inedită, care să nu aibă concurență pe piață.

Cristian Câmpan: Citisem pe internet despre un cioban lângă Huedin care avea avea oi şi s-a extins cu măgăriţele.

După ce a cules tot mai multe informații despre creșterea măgărițelor și despre beneficiile laptelui lor, a decis că merită să deschidă şi el o fermă.

Cristian Câmpan: În special laptele de măgăriţă e recomandat copiilor şi celor care sunt alergici la proteina din lapte de vacă, la cazeină. După aceea, e înlocuitorul laptelui matern. Dar şi în sezonul rece, pentru tuse, probleme respiratorii, tot ce ţine de sistemul imunitar.

Cosmin Câmpan: În primele trei luni de lactaţie, laptele e mai bogat în vitamine şi minerale. Şi de aceea, s-a făcut şi un studiu, laptele din primele trei luni de lactaţie e lapte premium. Aşa îl vindem, ca şi lapte premium.

Un litru de lapte de măgăriţă poate ajunge la 160 de lei

Client: Este un pic cam scump dar decât să cumpărăm medicamete, preferăm să luăm ceva natural.

Client: Cumpăr de 1 an de zile acest lapte şi se văd foarte multe îmbunătăţiri.

Cristian Câmpan: Un litru de lapte normal este 100 de lei litrul. Laptele de vacă nu ştiu acum la cât a ajuns, cred că 5 lei litru. Şi laptele premium e 160 de lei litru.

Nu e mult, spun cei doi fraţi. Prentru că o măgăriţă are nevoie şi de două zile pentru a furniza această cantitate. Laptele produs aici a devenit popular şi printre turiştii străini. Iar un hotel din Băile Felix l-a adăugat deja în meniu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Afacerea cu care doi fraţi din Bihor au dat lovitura. Un litru se vinde şi cu 160 de lei