Antena Meniu Search
x

Video Beneficiile laptelui de măgăriţă, considerat elixir natural. "Este 97% similar cu laptele matern"

Suntem tot mai atenţi la sănătatea noastră, iar asta se vede şi în coşul de cumpărături unde îşi fac loc alimente până nu de mult considerate neobişnuite. Este exemplul laptelui de măgăriţă pentru care a crescut cererea, mai ales în ultimii doi ani. Specialiştii spun că este uşor de digerat, plin de vitamine şi ar luptă chiar şi împotriva virușilor. Aşa se face că listele de comenzi la producători sunt ocupate şi cu câteva luni înainte.

de Georgiana Botez

la 02.09.2022, 10:26

Vezi și

Considerat elixir natural, popularitatea laptelui de măgăriță a crescut în ultimii doi ani. "Am avut COVID acum recent. Am căutat pe internet, am găsit mai multe surse, dar am auzit că aici aproape de Oradea este o fermă. Am vrut să vin să văd măgăriţele", povesteşte Cristian Popa, client.

Imaginile sunt filmate la Mierlău, în Bihor. Acum şapte ani, fraţii Cîmpeanu au cumparat primii măgăruşi, iar în prezent în ferma lor trăiesc peste 200 de animale. "Vrem să creştem uşor, uşor, că nu facem faţă comenzilor. Efectiv ni s-au triplat comenzile, nu mai facem faţă, doar cu progamare", spune Cosmin Cîmpeanu.

Citește și: Surse de vitamina B12 pentru a crește energia și a reduce oboseala

Ce conţine laptele de măgăriţă

Pe acelaşi subiect

Laptele conţine 0,5% grăsime, în rest proteine cât cuprinde. Şi zahăr. Cea mai mare cantitate de zahăr regăsită, în mod natural, în laptele unui mamifer. Este singurul tip de lapte care poate fi consumat în siguranţă crud. "Nu se aseamănă deloc cu niciun alt tip de lapte, e dulceag. Duce spre asemănare cu laptele de migdale sau cocos. E foarte plăcut la gust", ne asigură Cristian Cîmpeanu.

O măgăriţă dă mai puţin de un litru pe zi, aşa că doritorii trebuie să se programeze din timp. "Pe 3 martie deja e plin. Pe 4 şi 5 martie o să avem disponibile următoarele comenzi."

Recomandarea nutriţionistului

"Laptele de măgăriţă este 97% similar cu laptele matern, ceea ce este un lucru foarte bun, organismul poate să-l proceseze mult mai uşor. Are un nivel foarte scăzut de grăsimi şi atunci este indicat pentru cei care au colesterolul mare", recomandă Ioana Dorobanțu, nutriţionist.

Medicii recomandă consumul a 150 de ml de lapte de măgăriţă pe zi, timp de o lună pentru tratarea astmului, bronșitelor sau pentru creșterea imunității. Pentru copii, cantitatea trebuie înjumătățită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Beneficiile laptelui de măgăriţă, considerat elixir natural. "Este 97% similar cu laptele matern"