Afacerea în care o familie din Bihor a investit toţi banii. Lilia şi Igor au vrut să vină cu ceva nou pe piaţă și au dat lovitura
O familie din Bihor şi-a pus norocul la încercare şi a investit toţi banii într-o afacere cu melci. La noi sunt destul de exotici, însă pentru francezi, nemţi şi italieni, sunt adevărate delicatese în farfurii. Şi mai este o industrie unde cererea e mare: cremele cu extract de melc ar face minuni pe ten.
De Redactia Observator la 03.08.2024, 10:54Igor și Lilia se ocupă de o mică fermă cu melci în localitatea Lăzăreni, din Bihor. Au vrut sa vină cu ceva nou pe piaţă și aşa au descoperit un sector în care cererea este mult peste ofertă. Au cumpărat din Italia 40.000 de ouă de melci în urma cu 3 ani, iar acum, pe cei 5.000 de metri pătrați, cresc aproximativ 5 tone de melci.
Igor Gonța, administrator fermă melci: Îi ajutăm cu cereale şi, în special cu făină de porumb, făină de floarea sorealui, orz. Mai ajutăm melcii şi cu calciu. Am pus salată, am pus sfeclă roşie. Am mai pus şi o cultură de floarea soarelui.
Au investit în afacerea cu melci peste 20.000 de euro
Peste 20.000 de euro au investit în afacere. Mare parte din melci pleacă la export, în două mari industrii - frumuseţe şi gastronomie.
- Dacă strănuţi, eşti dat jos din tren. Noua lege e considerată drept o "discriminare şi o aberaţie" de...
- Uber lansează noi servicii cu bărci. Cât costă o călătorie pe apă în Ibiza sau Veneţia
- Trendurile "toxice" de pe TikTok. De ce tratamentele "naturiste" cu melci vii sau coji de banană sunt periculoase
- Tot mai mulţi europeni îşi iau melci uriaşi africani ca animale de companie. La ce riscuri uriaşe se expun
Lila Gonța: Bogată în alantoină, în colagen, în acid glicoic, acid lactic, vitamine A,B,C, E, e practic o sumă întreagă de beneficii pentru pielea noastră. Şi... care, pratic, cum ziceam, ajută la hidratare, cicatrizare. Exclusiv antirid şi tratarea liniilor de expresie. Lasă un efect hidratant, emolient şi are un miros foarte natural şi foarte frumos.
Consideraţi delicatese în străinătate, la noi, melcii îşi fac loc cu greu în meniul restaurantelor.
Darius Ciordaș, manager restaurant: Având în vedere că suntem un restaurant cu specific italian, încercăm pe parte de paste, prima şi prima dată şi vom vedea ce va ieşi.
Carnea de melc este dietetică si nu are colesterol
Igor Gonța, administrator fermă melci: Îl considerăm o delicatese. Proteină curată, fără grăsimi.
Până în 2032 ne aşteptăm să fie o creştere globală încă cu vreo 15+20%.
Carnea de melc este foarte apreciată peste hotare pentru că este dietetică si nu are colesterol.