Afacerea pornită de Sorin, cu o investiţie de 300.000 de euro în casa bunicilor. Resortul de lux are oaspeţi extrem de speciali
Aer condiționat, terasă proprie, jucării și plimbări pe gazon. Iată câteva dintre facilitățile pe care le pot avea animalele noastre când plecăm în concediu. În Timiș, un astfel de resort are un grad de ocupare de 80%. Câinii sau pisicile au astfel o vacanță la fel ca a noastră. Blănoşii care rămân acasă nu sunt nici ei neglijaţi. Proprietarii pot lasă cheia aşa-numiţilor pet-walkeri, care au agenda plină în această perioadă.
De Iulia Pop la 30.06.2024, 20:15Olaf şi-a încheiat astăzi vacanţa de 7 zile într-un resort de lux. A fost cazat într-o casuţă individuală, cu loc de zi şi dormitor şi a fost răsfăţat continuu. "Aici îşi petrece vacanţele şi weekendurile, aici e minunat pentru el. Uitaţi-vă la el. E fericit", spune Andreea Andraş, proprietar câine.
Afacerea lui Sorin, la mare căutare
Sorin Stanciu e cel care a transformat casa bunicilor din comuna timișeană Pădureni într-un resort pentru animale.
- Sorin Stanciu: Este căsuţa pentru un căţel, evident, cea mai mare pe care o avem, cea mai complexă.
- Reporter: Cu termostat şi cameră video?
- Sorin Stanciu: Exact. Mai avem o încăpere aici, încăpere unde sunt de fapt, după cum puteţi vedea, lucrurile personale ale căţeluşului.
- Preţul plătit de românii care iubesc animalele exotice. Stăpânii dezvăluie cât îi costă îngrijirea lor
- Paradisul ascuns într-o pădure din România. Florin şi Cristina şi-au construit afacerea în timp, chiar şi...
- Unde laşi animalul de companie, în timpul concediului: hotel, bonă sau roboţei controlaţi de la distanţă....
Rezervarea pentru un astfel de loc se face online. Sunt 31 de spaţii de cazare pentru câini şi cam tot atâtea pentru pisici. "Preţurile pleacă la pisici de la 50 – 70 lei pe noapte. La căţei, preţurile pleacă de 80 de lei pe noapte, cele mai mici căsuţe, şi merg până la 150 de lei cele care au sisteme de camere video, spaţii mari, multe facilităţi", arată Sorin Stanciu, proprietar resort animale.
Investiţie de 300.000 de euro
După o investiţie de 300.000 de euro, resortul în forma de os nu duce lipsă de clienţi. Gradul de ocupare este acum de 80%. În zona destinată căţeilor de talie mică şi medie, găsim inspiraţie după model american, cu terasă proprie şi sistem de climatizare.
Resortul deţine şi un Pet Taxi, o maşină electrică, modernă, specială pentru a transporta animalele. O cursă e 75 de lei, un drum care include transport de la resort acasă sau invers.
La Timișoara, serviciile lui Florin Chindea sunt la mare căutare. A renunţat la meseria de maseur şi acum e pet-walker, cu 9 ani de experiență. Adică, plimbă animalele... în mod profesionist. Toţi clienţii blănoşi au parte de îngrijire de excepţie, cât timp stăpânii lor nu sunt acasă.
"La pisici le curăţ şi litiera, mă joc cu ele în interior, iar pe câini o parte îi scot la plimbare, sunt şi câini care nu trebuie neapărat scoşi la plimbare că au curte mare, doar îi scot dimineaţa şi îi bag seara. La fiecare vizită le trimit foto/video pe WhatsApp şi aşa îi asigur că e totul în regulă", spune Florin Chindea, pet walker.
Preţurile diferă în functie de cerinţe și zonă. Pornesc de la 60 de lei pentru pisici și ajung și la 100 de lei, pentru un câine, care stă într-o localitate limitrofă Timișoarei.