Video Unde laşi animalul de companie, în timpul concediului: hotel, bonă sau roboţei controlaţi de la distanţă. Preţurile cerute
Concediile noastre pot fi extrem de stresante pentru animalele de companie. Cum aproape jumătate dintre români au un câine sau o pisică, au apărut afaceri înfloritoare pentru a îngriji şi ţine de urât patrupedeleor cât timp suntem plecaţi. Există hoteluri de animale şi bone, iar pentru perioade mai scurte, un dispenser de mâncare, controlat de pe telefon, sau un roboţel de companie pot fi soluţia.
Lorin este stăpânul Zahei, sau invers cum îi place să glumească, de 3 ani. O singură dată a călătorit cu ea în străinătate. În restul vacanţelor, preferă să o lase acasă, dar pe mâini bune.
Vacanţele, stres pentru animalele de companie
"În funcţie de cât stăm plecaţi, avem nişte prieteni care vin pe la ea. Dacă stăm 2-3 zile, atunci folosim dispenserul de mâncare şi avem şi o fântână de apă", spune Lorin, stăpânul Zahei. Aparatul care distribuie hrană se controlează cu ajutorul unei aplicaţii din telefon, extrem de uşor de folosit. Preţul începe de la 100 de lei.
"El funcţioneaza foarte simplu, pur si simplu îl controlăm din butoane, îl putem roti, îl dăm în spate, în faţă, pornim laserul", arată stăpânul Zahei. Există chiar un roboţel care poate ţine de urât animalului. "Roboţelul companion, pur şi simplu te plimbi cu el prin aplicaţia mobilă, te plimbi cu el prin casă. Îi pui pisicuţei laserul să te joci cu ea de la distanţă şi inclusiv îi dă snack-uri", spune Bianca Andreev, medic veterinar.
Preţul pentru un astfel de prieten porneşte de la 1.700 de lei
Bone, hoteluri de animale sau roboţei inteligenţi
Dacă nu vreţi să lăsaţi patrupedul singur acasă, există varianta unui pet sitter, adică un fel de bonă. "O a doua casă le ofer. Încerc să nu simtă lipsa stăpânului, să le ofer afecţiune, atenţie, mâncare, plimbare", spune Ioana Antonescu, pet sitter. Astfel de servicii costă între 50 şi 100 de lei pentru 24 de ore.
Dacă plănuiţi să mergeţi într-o vacanţă mai lungă, atunci hotelul pentru animale de companie este varianta cea mai bună. Trebuie totuşi să ţineţi cont de faptul că patrupedul trebuie să fie vaccinat şi deparazitat. "Avem două tipuri de cazare, avem camerele VIP şi cuşetele. Cuşetele sunt ca nişte căsuţe din lemn, sunt cam 5 sau 6 într-o cameră mai mare Şi mai avem camerele VIP, unde pisicuţa poate să fie cazată individual", explică Loredana Robitu, manager hotel pisici.
Ambele variante de cazare includ hrana uscată, nisipul, litiera, şi apa filtrată. "La cuşetă, preţul este de 89 de lei pe noapte. Iar la cameră VIP, preţul este de 139 de lei pe noapte", adaugă Loredana Robitu, manager hotel pisici.
Concediile noastre pot fi o sursă de stres pentru animalele care se pot simţi abandonate. Important este să căutăm soluţiile care să se simtă ca o vacanţă şi pentru ele.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰