Antena LIVE

Curs valutar

Bilete de avion la 20 de euro, pentru destinații din Europa. Unde pot călători românii cu prețuri ca înainte de pandemie

Veşti bune pentru pasionaţii de călătorii. În ianuarie 2023, românii vor putea să cumpere bilete de avion pentru cele mai căutate destinaţii din Europa, începând de la 20 de euro pe zbor, ca înainte de pandemie, arată analiza unei companii de travel.

De la 28.12.2022, 17:16
WhatsApp
Vezi și:

Companiile aeriene vor lansa din ce în ce mai multe promoţii pentru anul 2023, astfel că românii vor putea să-şi achiziţioneze bilete de avion pentru destinaţiile cele mai căutate din Europa începând de la 20 de euro/zbor, arată datele statistice publicate, marţi, de agenţia de turism online Vola.

"În timpul pandemiei companiile aeriene s-au confruntat cu lipsa personalului, cu un număr de zboruri sau locuri pe zbor cu mult reduse faţă de perioada pre-pandemică, aeroporturile nu aveau suficient personal pentru a asigura serviciile la sol, iar călătorii şi-au schimbat stilul de a călători. Cu toate aceste elemente necunoscute, sistemul de preţuri şi promoţii nu a mai fost o prioritate şi nici nu s-au respectat vechile perioade de rezervare şi promoţii. Vestea bună este că, începând cu anul 2023, promoţiile la biletele de avion vor aduce preţuri similare cu cele dinainte de pandemie şi că vom vedea din nou bilete de avion sub 50 euro pentru cele mai iubite destinaţii europene. Primele promoţii sunt deja active, astfel că românii pot găsi chiar şi acum bilete de avion pentru anul 2023 începând de la 20 de euro/zborul", potrivit unei analize Vola.ro, ciate de Agerpres.

Unde pot călători românii cu 50 de euro pe zbor

Specialiştii platformei de rezervări susţin că în următoarele săptămâni companiile aeriene vor lansa din ce în ce mai multe promoţii pentru biletele de avion din anul 2023, culminând cu luna ianuarie. În mod tradiţional, luna ianuarie este luna cu cele mai mici preţuri la biletele de avion, luna reducerilor la marile companii aeriene şi luna în care călătorii dornici de preţuri mai mici îşi fac primele planuri de călătorie. Tot atunci, Vola.ro va readuce în lumina reflectoarelor campania anuală Ieftinuarie, prin care îşi anunţă pasionaţii de călătorii despre toate promoţiile disponibile la companiile aeriene.

Pe acelaşi subiect

"Turiştii nu mai sunt nevoiţi să vâneze preţurile cele mai mici în funcţie de destinaţie sau programul de zbor al liniilor aeriene, deoarece pot achiziţiona bilete de avion mai ieftine pentru majoritatea destinaţiilor din Europa. Cele mai ieftine tarife sunt pentru rutele clasice, cum sunt Bucureşti - Milano, Bucureşti - Viena sau Bucureşti - Madrid, unde românii aleg să-şi facă un scurt city-break, o vacanţă la ski sau să-şi viziteze familia", se menţionează în analiza companiei de rezervări online.

Astfel, cel mai mic preţ pe care românii îl pot plăti pentru o călătorie cu avionul este de 20 euro/bilet pentru zboruri la Milano, Londra sau Viena. În topul celor mai ieftine bilete de avion se regăseşte şi Veneţia, de la 26 euro. Pentru Roma, Bruxelles şi Veneţia preţurile încep de la 30 euro/zbor.

Sfaturi pentru românii care întâmpină probleme la cursele aeriene 

Pe fondul pandemiei de COVID-19, Vola.ro a accelerat automatizarea proceselor de business, cu focus pe departamentul de Customer Care. Faţă de anul 2019, numărul de interacţiuni per rezervare a scăzut de la 3 la 1, semn că procesele automatizate şi optimizate în perioada pandemiei au funcţionat.

"În ciuda mai multor motive de interacţiune per client (zboruri anulate, incertitudine, condiţii de călătorie volatile), oamenii au fost receptivi la noul mod de lucru online şi şi-au păstrat încrederea în serviciile companiei. Recent, echipa Vola.ro a renunţat şi la linia telefonică, reducând canalele de comunicare la Chat şi la email. Unul dintre principalele beneficii Vola.ro este asistenţa specializată în legătură cu orice problemă legată de călătorii, inclusiv ajutor în cazul unei întârzieri, anulări, modificări de zbor. De asemenea, clienţii Vola.ro beneficiază de consultanţă înaintea cumpărării biletelor de avion, ceea ce presupune o comparaţie completă a opţiunilor de zbor pe o anumită rută, atât pentru companiile aeriene low cost, cât şi pentru companii de linie", susţin reprezentanţii platformei online de rezervări de bilete.

Cu toate acestea, 70% dintre interacţiunile cu clienţii sunt post achiziţie, majoritatea fiind pentru adăugarea serviciilor auxiliare (45%): bagaje, servicii check-in, asigurare călătorie, produse de protecţie. 13,74% din clienţi au nevoie de modificarea datei de călătorie, anulare rezervării sau modificarea zborului, 11,67% îşi doresc să anuleze voluntar călătoria, 7% au nevoie de o rambursare, iar 18% sunt interesaţi de produsele de protecţie marca Vola.ro, arată analiza citată.

Aceştia pot beneficia fie de Vola Fast Refund, prin care li se rambursează 100% din costul biletului de avion în numerar în maximum 24 de ore, Vola Flex prin care, în cazul unui zbor anulat în mod voluntar, îşi primesc banii înapoi sub formă de numerar în maximum 3 zile sau Vola Trip Protect prin care pot primi alternative de zbor gratuite în cazul anulărilor sau întârzierilor, fără cheltuieli suplimentare. Indiferent de motivul ticketului de suport, peste 50% dintre clienţi primesc un răspuns în mai puţin de 30 de minute şi 95% primesc răspuns de la consultanţii Vola.ro în maximum 3 ore. Vola.ro este prima companie din România care a fost clasată pe primul loc, pentru trei ani consecutivi, în topul Deloitte Technology Fast 50, în Europa Centrală. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

calatorii europa ieftin promotii
Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Peste ce a dat un instalator care făcea reparații într-o vilă. S-a...
Fanatik.ro
Publicat 21.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Lasconi şi Simion, la podcastul comediantului „Micutzu”. „Îmi vine să vă...
Adevărul
Publicat 21.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile...
CaTine
Publicat 21.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României
GSP
Publicat 21.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
Super-armele cerute insistent de Ucraina Occidentului și cum au influențat ele...
libertatea.ro
Publicat 21.11.2024
Coldplay a lansat videoclipul piesei „The Karate Kid”. Formația a colaborat...
ZU
Publicat 21.11.2024
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Hello taste
Publicat 21.11.2024
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
Deparinti
Publicat 21.11.2024
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor:...
ziare.com
Publicat 21.11.2024
Adamari López a împărtășit detalii picante din relația cu Toni Costa....
Happy
Publicat 21.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Medicool
Publicat 21.11.2024