Antena Meniu Search
x

Video Cea mai scumpă vacanţă a unui român, de 1 decembrie. Pe ce a cheltuit 80.000 de euro

Niciodată nu e prea devreme să pleci în concediu, şi-au spus mulţi români, care nu au mai aşteptat mini-vacanţa de Ziua Naţională. Zilele libere încep de poimâine, dar unii sunt deja pe plaje exotice. O să îi vedem imediat, dar, până atunci, să vedem ce vreme ne aşteaptă pe noi, dacă mergem la munte sau la parada de 1 Decembrie. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 28.11.2022, 20:22

Vezi și

Va fi frig la Bucureşti, dar nu-i nimic, luăm un termos cu un ceai cald şi mergem să vedem parada militară. Dimineaţa de 1 decembrie vine cu vânt, ploi şi zero grade în termometre. Spre prânz dispar precipitaţiile iar maxima urcă spre 4 grade. Rămâne, însă, vântul care va sufla cu rafale de 35-40 de kilometri la oră. Aşadar, dacă ieşiţi să admiraţi parada din Piaţa Arcul de Triumf îmbrăcaţi-vă gros şi nu uitaţi umbrela acasă.

Cine merge în minivacanţă la munte se va bucura de zăpadă pe Valea Prahovei şi în Moldova. În rest, depinde de noroc. Pe timpul zilei vor fi 2-3 grade celsius iar noaptea minima coboară până la -8 grade. 

Vremea rămâne la fel toata săptămâna. Mohorât în Bucureşti şi cu precipitaţi la munte. Norocoşi sunt cei care au fugit la căldură în această minivacanţă. În loc de fasole şi cârnaţi, vor comanda cina din meniurile internaţionale ale restaurantelor din ţările calde, de la Dubai până în Zanzibar.

Agitaţia în aeroporturi a început încă de ieri. Sute de oameni se înghesuie la birourile de check-in nerăbdători să urce în avionul care-i va duce departe de frigul din România. 

Pe acelaşi subiect

Discuţie reporter - turist:

(Mergem în) Dubai. 

Deci la cald.

La cald, da. 

Se mai simte 1 decembrie şi acolo?

Acolo e alt spirit, vă daţi seama, na. Simţim, na. 

Turistă: Sa vedem si alte noutati nu doar la noi, la noi am fost. 

Discuţie reporter - turistă: 

(Mergem) în Oman.

Şi cât o să staţi?

7 nopţi.

De ce aţi ales această destinaţie? 

Pentru că e cald.

Şi pentru că doar o dată în an este întâi decembrie, românii nu s-au zgârcit. 1.200 va da o româncă pe o vacanţă în Istanbul.

Roxana Ilinca, consultant de turism: Cea mai scumpă vacanţă se apropie de 80.000 de euro, doi adulţi doi copii, zbor la first class şi cazare de lux în Maldive, o insultă privată.  

Cei mai norocoşi sunt deja în ţări în care termometrele arată şi peste 30 de grade. 

Răzvan Pascu, consultant turism: Ziua de 1 Decembrie o vom petrece în Zanzibar, pe plajă, pe nisipul alb cu oceanul turcoaz, Oceanul Indian superb, îmbrăcaţi în ie naţională, în costum naţional. 

Eu sunt aici împreună cu un grup de vreo 70 de turişti, mai vine un grup. O să fim cumva peste 100 de români. 

Alina Coroma, turistă: Suntem în Dubai, Emiratele Arabe Unite. Foarte mulţi români au ales această destinaţie pentru vacanţa de 1 Decembrie. Vremea este foarte plăcută pentru plajă, pentru plimbări.

Cine a limitat costurile, ca să mai aibă bani şi de Revelion, s-a mulţumit cu un city break, care a costat, în medie, între 200 de euro pentru ţările din vecini şi 700 de euro în oraşele cu cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa.   

În rândul românilor iubitori de tradiţii, la mare căutare sunt zonele de munte de la noi din ţară.

Traian Bădulescu, consultant turism: Foarte mulţi merg în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, Sinaia, Predeal şi Buşteni. Aleg şi pensiunie rurale: Bran Moeciu, Fundata si nu in ultimul rand se observa o creştere pentru staţiunişe  balneoclimaterice.

Preţurile pornesc de la 150 de lei pe noapte pentru o cameră la pensiune şi ajung şi la 600 de lei la un hotel de cinci stele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Travel » Cea mai scumpă vacanţă a unui român, de 1 decembrie. Pe ce a cheltuit 80.000 de euro