Antena Meniu Search
x

Video Biletele de avion mai scumpe nu i-au ţinut pe români acasă. Top 5 destinaţii din Europa

Românii au zburat anul acesta de două ori mai mult decât anul trecut. Anularea restricţiilor cauzate de pandemie ne-a redeschis apetitul pentru călătorii, chiar dacă biletele de avion s-au scumpit, în medie, cu 33%. Principalele destinaţii au rămas ţările europene.

de Redactia Observator

la 03.12.2022, 20:56

Vezi și

Aproape 16 milioane de pasageri au avut, în total, avioanele care au decolat sau aterizat în România în primele nouă luni ale anului. Este o creştere cu 97% faţă de aceeaşi perioadă a anul trecut.

Unde călătoresc românii cu avionul

În topul destinaţiilor sunt 5 ţări din vestul Europei. Italia şi Marea Britanie îşi dispută supremaţia, cu cifre apropiate de 2,5 milioane de pasageri. Urmează Germania şi Spania, care adună fiecare în jur de un milion şi jumătate. Franţa completează topul cu 800.000 de pasageri. Pe podiumul aeroporturilor din străinătate sunt Londra Luton, Milano Bergamo şi Viena. La noi, nicio surpriză. Jumătate dintre oamenii care au zburat din sau spre România au folosit Aeroportul Otopeni Henri Coandă. Avram Iancu din Cluj-Napoca este pe locul al doilea, iar Aeroportul Internaţional din Iaşi pe al treilea.

Top destinaţii din Europa

  • Italia - 2,5 milioane de pasageri
  • Marea Britanie - 2,4 milioane de pasageri
  • Germania - 1,6 milioane de pasageri
  • Spania - 1,4 milioane de pasageri
  • Franţa - 0,8 milioane de pasageri

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Biletele de avion mai scumpe nu i-au ţinut pe români acasă. Top 5 destinaţii din Europa