Antena Meniu Search
x

Video Inflaţia şi criza energiei scumpesc biletele de avion şi cu 50%. Destinaţiile pentru care vom plăti sute de euro în plus

Biletele de avion spre destinaţiile îndepărtate ne vor costa mai mult de anul viitor. Pentru locuri exotice precum Indonezia, Thailanda sau Mexic vom plăti sute bune de euro în plus. Cauzele sunt legate de aprecierea dolarului, de inflaţie, dar şi de criza din energie. În plus, şi cererea mai mare din piaţă ridică preţurile. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 13.11.2022, 20:35

Vezi și

În primele nouă luni din 2022, cel mai mare aeroport din ţară a găzduit nu mai puţin de 9,3 milioane de pasageri. În luna octombrie, pe aeroportul Otopeni au ajuns în jur de un milion de pasageri. Cu 300 de mii de pasageri în plus în comparaţie cu octombrie 2021. Dorinţa tot mai mare de a călători a scumpit şi biletele de avion. Datele oficiale arată faptul că, în ultimul an, biletele s-au scumpit cu aproximativ 30 de procente. 

Irina Ana, specialist turism: Din acesti 30%, putem aloca chiar şi 10% întăririi dolarului. Mai ales dacă vorbim de bilete pe destinaţii exotice, îndepărtate, unde cele mai multe negocieri se fac în dolari. Vorbim de inflaţie crescută, vorbim de creşterea preţului la combustibil şi la energie. 

Nici în perioada sărbătorilor de iarnă preţurile nu vor fi mai mici.  

Ciprian Enea, consultant turism: Să nu mergem de Revelion. Să mergem în destinaţii exotice fie în perioada Crăciunului sau până în Crăciun. Fie după 3-4 ianuarie, când preţurile încep să se micşoreze. 

Pe acelaşi subiect

Destinaţiile pentru care vom plăti sute bune de euro în plus

Iar anul 2023 va aduce alte scumpiri pentru călătoriile la mare distanţă. Ca să ajungem în locuri exotice precum Zanzibar, Thailanda, Cancun sau Bali vom plăti sute de euro în plus. Asta după ce preţurile pe unele destinaţii deja s-au dublat, dacă le comparăm cu tarifele de acum doi ani. 

Ciprian Enea, consultant turism: Pe destinaţiile îndepărtate biletele de avion care erau 6-7-800 de euro s-ar putea să poată fi achiziţionate pentru sume cuprinse între 750 şi 1000 de euro. 

Creşterile vor fi de minimum zece procente şi ar putea ajunge şi până la 50%. Iar odată cu scumpirea biletelor de avion şi pachetele turistice vor costa mai mult. 

Teodora Târnoveanu, consultant turism: Pachetele noastre sunt influenţate foarte mult de tarifele la biletele de avion. Sunt costuri destul de mari să închiriezi un charter. 

Irina Ana, specialist turism: Ştiu un caz concret de pachet de vacanţă pentru perioada de toamnă, către o destinaţie din America de Sud. Avea un anumit preţ, iar pentru aceeaşi vacanţă, pentru perioada ianuarie 2023, era deja cu o mie de euro mai scumpă. 

Turiştii ar putea scăpa de preţurile mai mari de anul viitor dacă şi-ar rezerva din timp vacanţa. 

Cosmin Vasile, manager agenţie turism: Le rezervăm din iarnă, avem posibilitatea să păstrăm aceste tarife chiar şi pe perioada verii. 

Chiar dacă biletele sunt mai scumpe, asta nu înseamnă că numărul de turişti scade. Specialiştii spun că turismul și-a revenit aproape de nivelul dinaintea pandemiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Inflaţia şi criza energiei scumpesc biletele de avion şi cu 50%. Destinaţiile pentru care vom plăti sute de euro în plus