Criptomonedele aduc profit bun în România. Venituri de 171 de milioane de euro, doar în 2022
Criptomonedele aduc profit bun în România. Fiscul a numărat venituri de peste 171 milioane de euro doar de la începutul anului şi până acum. Cine a câştigat, a împărţit profitul şi cu statul. Investitorii în cripto au plătit impozite de aproape 50 de milioane de euro.
De Redactia Observator la 09.09.2022, 22:26În primele opt luni ale anului, Agenția Națională de Administrare Fiscală a descoperit la 100 de entități, persoane fizice și juridice, venturi nedeclarate din tranzacții cu criptomonede de 171 milioane lei, a anunțat președintele instituției Lucian Ovidiu Heiuș.
Pe de altă parte, a crescut și nivelul conformării, a spus Heiuș, care a precizat că au fost declarate venituri de 49 de milioane de euuro pentru care s-au plătit impozite.
ANAF a încasat în primele opt luni 246,2 miliarde de lei, în creștere cu 22,4% față de perioada similară a anului trecut. Rambursările de TVA au cresccut la 18,1 miliarde lei, față de 16,5 miliarde lei în perioada ianuaarie - august a anului trecut.
ANAF ca face controale masive, pentru verificarea veniturilor din criptomonede
- Pasiunea care aduce profit. Georgescu a cumpărat iarna trecută o pereche de adidaşi cu 1500 de euro. Cât...
- Colapsul criptomonedelor a inundat piaţa cu ceasuri de lux. Cât au ajuns să coste modele de Rolex şi Patek Philippe
- Bitcoin, în cădere liberă: Moneda virtuală a scăzut sub pragul de 20.000 de dolari
Cea mai mare diferenţă descoperită între veniturile declarate de un contribuabil şi cele estimate de agenție la persoane fizice se ridică la 4,5 milioane lei, acesta având de plătit statului impozite de un milion de lei, a anunțat preşedintele instituţiei. „Cea mai mare diferenţă a fost în judeţul Timiş, o diferenţă de bază impozabilă, practic dintre veniturile declarate și estimate de 4,5 milioane de lei. Impozitul stabilit a fost de un milion de lei. Pe locul doi este o persoană din Vrancea, unde diferenţa a fost de 3,3 milioane de lei, impozitul stabilit a fost de 889.000 de lei şi a treia în Prahova, diferenţa a fost de 2,7 milioane de lei şi impozitul stabilit a fost de 723.000 de lei", a declarat Lucian Ovidiu Heiuş. Preşedintele ANAF a anunţat în iunie că instituţia va demara din 1 iulie controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice.
În cazul companiilor care nu au plătit la buget sumele datorate, ANAF a făcut sesizări penale, către Poliție, pentru 52.976 de contribuabili, cu datorii de 372 de milioane de lei, transmite Mediafax.