Antena Meniu Search
x

Video Pasiunea care aduce profit. Georgescu a cumpărat iarna trecută o pereche de adidaşi cu 1500 de euro. Cât valorează acum

Noul sport printre tineri e. goana după pantofi sport exclusivişti. Colecţionarii nu fac asta doar de dragul de a avea modelele cele mai noi sau mai râvnite, ci şi ca investiţie profitabilă. Fenomenul internaţional ajuns şi la noi înseamnă cozi uriaşe în faţa magazinelor de profil, tombolele dedicate şi colecţionari care îşi urmăresc investiţiile pe platforme asemănătoare celor pentru criptomonede.

de Redactia Observator

la 01.09.2022, 21:29

Vezi și

Georgescu, creator de conţinut: Perechea aceasta pentru mine a fost a fost momentul T0

Nu este vorba de o pereche de pantofi de muzeu, ci de un trend tot mai popular şi la noi. Mii de tineri "vânează" anumite perechi de încălţări ca pe o investiţie extrem de profitabilă.

Georgescu, creator de conţinut: Aceasta e cel mai bun deal. Adică nu ai cum să zici că nu este cel mai bun deal! Am luat iarna aceasta cu 1500 euro, iar acum costă undeva la 5000 de euro.

Georgescu are o colecţie de 185 de perechi dintre care poartă doar 60. Valoarea totală a adiaşilor ajunge la 70.000 de euro.

Pe acelaşi subiect

Pasiunea lui se înscrie într-un trend global: goana după pantofi sport de colecţie, în ediţii limitate şi care au în spate o poveste. Şi, cărora, în mod paradoxal, pentru că sunt tot mai rari, le creşte valoarea chiar dacă sunt purtaţi.

Loteria sneakersilor

Apogeul acestui fenomen a fost când perechea de încălţări de basket purtate de Michael Jordan în primul său sezon NBA a fost vândută la licitaţie pentru suma record de 560 000 de dolari. Cei care vor să aibă modelul similar plătesc sume începând cu 120 euro. La revânzare, cel mai mic profit garantat e de 100%.

Pentru un astfel de model de încălţări sport plătim aproximativ 620 lei, însă preţul lor poate ajunge în timp până la suma de 1000 de euro. 

În magazine, se organizează tombole pentru a câştiga dreptul de a cumpăra perechea multrâvnită. În România, prima tombolă a fost în 2016. De la un an la altul, cozile au devenit uriaşe.

Silvana Marica: Manager PR: Tombola in store undeva pe la 1000 de persoane pentru, aproximativ, 15-20 de perechi, iar în ceea ce priveşte tombolele pe care le organizăm pe Instagram aproximativ 5000 de persoane pentru 10 perechi.

Goana după pantofi sport: pasiunea care aduce profit

Următorul pas sunt platformele de revânzare, similare celor de criptomonede, unde se văd graficele evoluţiei preţului la adidaşi.

Daniel, operator platformă Resell: Avem o gamă variată de produse pentru toate bugetele, de la 700 lei cea mai ieftină pereche, până la perechile foarte limitate, ajungând şi la 12.500 de lei. 

Încălţămintea sport e ca vinul. Devine mai valoroasă cu timpul. Sau, la fel ca la bursă, preţul fluctuează când intervin anumite evenimente. La moartea lui Virgil Abloh, un celebru creator de pantofi sport, preţurile sneakers-ilor marcă proprie sau aflaţi în colaborare, au explodat.

Daniel, operator platformă Resell: A fost 100 euro la preţul de vânzare în magazin valoarea ei fiind acum undeva la 2500 euro

Cei mai căutaţi pantofi sport sunt cei făcuţi în colaborare cu designerii marilor case de modă, cu sportivi, cântăreţi sau care sunt confecţionaţi din materiale unicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Pasiunea care aduce profit. Georgescu a cumpărat iarna trecută o pereche de adidaşi cu 1500 de euro. Cât valorează acum