Antena Meniu Search
x

Bitcoin, în cădere liberă: Moneda virtuală a scăzut sub pragul de 20.000 de dolari

Cotaţia Bitcoin a scăzut sâmbătă sub pragul de 20.000 de dolari, cel mai redus nivel din ultimele 18 luni, continuând o tendinţă de scădere care se manifestă de câteva luni, pe măsură ce investitorii abandonează activele riscante în contextul creşterii dobânzilor, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 18.06.2022, 17:28

monedă Bitcoin
Bitcoin, în cădere liberă: Moneda virtuală a scăzut sub pragul de 20.000 de dolari - Shutterstock (imagine ilustrativă)

În jurul orei 09.06 GMT, cea mai importantă monedă digitală înregistra o scădere de 7,1%, până la 18.993 de dolari, după ce anterior a căzut până la 18.732 de dolari, cea mai scăzută valoare de după luna decembrie 2020.

De la începutul anului şi până în prezent, cotaţia Bitcoin a scăzut cu aproximativ 59% în timp ce o altă criptomonedă importantă, Ether, a pierdut 73% din valoare, transmite AGERPRES.

De ce s-a prăbușit moneda virtuală Bitcoin

Sectorul criptomonedelor a fost afectat săptămâna aceasta de anunţul venit de la creditorul cripto Celsius din SUA, care a decis să îngheţe retragerile şi transferurilor între conturi, provocând temeri cu privire la evoluţia pieţei activelor digitale. Pe acest fundal a venit şi decizia Rezervei Federale a SUA (Fed) care a majorat dobânda de bază cu 75 de puncte de bază, ceea ce a sporit şi mai mult presiunile asupra activelor riscante, de la criptomonede la piaţa bursieră.

Pe acelaşi subiect

Conform datelor publicatede firma CoinMarketCap, valoarea de piaţă a tuturor criptomonedelor a coborât luni sub pragul de 1.000 de miliarde de dolari, pentru prima dată după luna ianuarie 2021, ajungând până la un minim de 926 de miliarde de dolari.

La nivel global, există peste 4.000 de criptomonede, însă monedele cu cea mai mare valoare de piaţă sunt Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP şi Bitcoin Cash.

Monedele virtuale sunt o reprezentare digitală a valorii care nu este emisă sau garantată de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nu este în mod obligatoriu legată de o monedă instituită legal şi nu deţine statutul legal de monedă sau de bani, dar este acceptată de către persoane fizice sau juridice ca mijloc de schimb şi care poate fi transferată, stocată şi tranzacţionată în mod electronic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Bitcoin, în cădere liberă: Moneda virtuală a scăzut sub pragul de 20.000 de dolari