Bitcoin, în cădere liberă: Moneda virtuală a scăzut sub pragul de 20.000 de dolari
Cotaţia Bitcoin a scăzut sâmbătă sub pragul de 20.000 de dolari, cel mai redus nivel din ultimele 18 luni, continuând o tendinţă de scădere care se manifestă de câteva luni, pe măsură ce investitorii abandonează activele riscante în contextul creşterii dobânzilor, transmite Reuters.
În jurul orei 09.06 GMT, cea mai importantă monedă digitală înregistra o scădere de 7,1%, până la 18.993 de dolari, după ce anterior a căzut până la 18.732 de dolari, cea mai scăzută valoare de după luna decembrie 2020.
De la începutul anului şi până în prezent, cotaţia Bitcoin a scăzut cu aproximativ 59% în timp ce o altă criptomonedă importantă, Ether, a pierdut 73% din valoare, transmite AGERPRES.
De ce s-a prăbușit moneda virtuală Bitcoin
Sectorul criptomonedelor a fost afectat săptămâna aceasta de anunţul venit de la creditorul cripto Celsius din SUA, care a decis să îngheţe retragerile şi transferurilor între conturi, provocând temeri cu privire la evoluţia pieţei activelor digitale. Pe acest fundal a venit şi decizia Rezervei Federale a SUA (Fed) care a majorat dobânda de bază cu 75 de puncte de bază, ceea ce a sporit şi mai mult presiunile asupra activelor riscante, de la criptomonede la piaţa bursieră.
- El Salvador pierde jumătate din investiția sa în Bitcoin, după ce piața criptomonedelor s-a prăbușit
- Veşti rele pentru cei care au investit în criptomonede: mare parte din piaţa banilor virtuali riscă să se...
- Cutremur în universul banilor virtuali, criptomoneda Luna a scăzut de la 120 de dolari la mai puţin de 1 cent. Ce...
Conform datelor publicatede firma CoinMarketCap, valoarea de piaţă a tuturor criptomonedelor a coborât luni sub pragul de 1.000 de miliarde de dolari, pentru prima dată după luna ianuarie 2021, ajungând până la un minim de 926 de miliarde de dolari.
La nivel global, există peste 4.000 de criptomonede, însă monedele cu cea mai mare valoare de piaţă sunt Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP şi Bitcoin Cash.
Monedele virtuale sunt o reprezentare digitală a valorii care nu este emisă sau garantată de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nu este în mod obligatoriu legată de o monedă instituită legal şi nu deţine statutul legal de monedă sau de bani, dar este acceptată de către persoane fizice sau juridice ca mijloc de schimb şi care poate fi transferată, stocată şi tranzacţionată în mod electronic.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰