Modelul francez propus de ministrul Sorin Cîmpeanu, în cazul apariției unui caz Covid într-o clasă, contestat de părinți și elevi
Regulile sanitare care se vor aplica în noul an şcolar urmează să fie discutate, azi, de premier şi oficiali din ministerele Educaţiei şi Sănătăţii. Sorin Cîmpeanu a declarat deja, joi, că şi-ar dori să aplice şi la noi modelul francez. Adică, dacă apare o infectare cu COVID într-o clasă, elevii nevaccinaţi să facă şcoală online, iar în bănci să rămână doar cei vaccinaţi. Ideea nu i-a mulţimit însă nici pe părinţi, nici pe elevi
De Redactia Observator la 20.08.2021, 09:09Ministrul Educaţiei consideră că a găsit cea mai bună soluţie pentru a gestiona situaţia în cazul în care, într-o clasă, apare un singur caz de coronavirus.
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: ”Elevii echivalent mai mari de clasa a 7, pentru că de la clasa a 7 a pot să fie vaccinaţi, merg în online cu excepţia celor vaccinaţi. Este modelul francez luăm în considerare şi această ipoteză”
Însă, chiar dacă a invocat modelul aplicat în Franţa, declaraţia sa a declanşat o serie de critici.
Iulian Cristache, președinte asociație de părinți: ”Trebuie să pun în antiteză declaraţiile ministrului de acum 6-7 luni când eram în şcoală şi spunea că şcoala online este un dezastru”.
- Copiii internați ar putea continua să învețe. Ministrul Educaţiei a anunțat prezentarea proiectului "Școala...
- Care sunt condiţiile în care va începe şcoala. Sorin Cîmpeanu vrea un nou prag pentru scenariul verde: "Predarea...
- Acord de 100 de milioane pentru construirea şi reabilitarea a 55 de şcoli. Vor fi înfiinţate 3.500 de posturi noi...
Mamă: ”Nu e corect. Părinții și copilul trebuie să aleagă, nu Guvernul și medicii”.
Nici elevii nu sunt încântaţi de ideea de a reveni în online în cazul în care un coleg sau un profesor se îmbolnăveşte.
Elevă: ”Nu mi se pare că nu e ok pentru copiii care nu sunt vaccinați, pentru că ar fi un fel de discriminare adică cum adica cei vaccinați sa stea la școala, poate unii părinți nu vor să îi vaccineze de teama că pățesc ceva”.
Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor: ”În momentul în care şcoala nu poate asigura aceeaşi calitate a învăţământului şi pentru cei vaccinaţi şi pentru cei nevaccinaţi atunci da, este vorba despre discriminare”.
Efectul declaraţiei ministrului Educaţiei a fost că părinţii au început să caute tot felul de soluţii, inclusiv cumpărarea unor adeverinţe false de vaccinare.
Noile reguli de desfăşurare a anului şcolar vor fi stabilite în urma unei întâlniri la Guvern între premier şi oficiali ai Ministerului Educaţiei şi Sănătăţii.