Antena Meniu Search
x

Video Copiii internați ar putea continua să învețe. Ministrul Educaţiei a anunțat prezentarea proiectului "Școala în spital", în primă lectură, la şedinţa de Guvern

Copiii internaţi vor putea să continue să înveţe! Ministrul Educaţiei a anunţat că în şedinţa de guvern au discutat  proiectul Şcoala în Spital. 

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 19.08.2021, 20:39

Vezi și

Astăzi, în ședința de Guvern, proiectul de ordonanţă de urgenţă care reglementează Programul „Şcoala în spital”, a fost în primă lectură. Deci este nevoie de o altă ședință de Guvern în care să fie aprobat, însă este un pas înainte. 

În cadrul acestui program, se va desemna câte un cadru didactic care să supravegheze activitatea copiilor. De asemenea, procesul educativ va fi adaptat la specificul bolii, la perioada de spitalizare și la clasa în care este înscris acel copil. 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea că, până acum, acest lucru nu a fost posibil din cauza unor probleme birocratice și al unor legi care spuneau, spre exemplu, că în spitalul oncologic ar fi trebuit să fie interați tot atâția elevi de clasa a șaptea câți într-o clasă normală. Fiind eliminate aceste lucruri din lege, este posibil proiectul "Școala din spital". Profesorii vor trebui, însă, să fi absolvit cursuri de pregătire în domeniul psiho-pedagogiei speciale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Copiii internați ar putea continua să învețe. Ministrul Educaţiei a anunțat prezentarea proiectului "Școala în spital", în primă lectură, la şedinţa de Guvern