Antena Meniu Search
x

Video Care sunt condiţiile în care va începe şcoala. Sorin Cîmpeanu vrea un nou prag pentru scenariul verde: "Predarea online a generat pierderi educaţionale extrem de mari"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că modul în care va începe şcoala va fi făcut cunoscut la începutul lunii septembrie, însă până atunci va purta discuţii la Guvern privind creşterea pragului ratei de infectare până la care şcolile vor putea să rămână deschise.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 19.08.2021, 17:57

Sorin Cîmpeanu a anunţat că îşi doreşte ca anul şcolar să se desfăşoare în format fizic
Sorin Cîmpeanu a anunţat că îşi doreşte ca anul şcolar să se desfăşoare în format fizic - Gov.ro

Sorin Cîmpeanu a anunţat că scenariul de bază de la care se pleacă în prezent este acela că toate şcolile vor fi deschise, iar prezenţa va fi fizică, urmând ca scenariile de funcţionare să fie stabilite la începutul lunii septembrie în acord cu Ministerul Sănătăţii. Ministrul Educaţiei a anunţat chiar că îşi doreşte creşterea pragului ratei de infectare până la care şcolile vor putea să rămână deschise. Altfel spus, scenariul verde de funcţionare să aibă o marjă mai largă de acoperire.

"Până acum, ştiţi foarte bine, erau scenariile deja cunoscute, verde, galben, roşu, şcolile rămâneau integral deschise până când localitatea ajungea la pragul de 1 la mie rată de infectare. Există propunerea de ridicare a acestui nivel până la care şcolile rămân în totalitate deschise, sigur că da, cu respectarea tuturor regulilor de protecţie sanitară", a spus Sorin Cîmpeanu. 

Ministrul a mai adăugat că rezultatul acestui demers îşi doreşte să îl anunţe înainte de apariţia ordinului comun de ministru. "Atunci când se va depăşi acest prag, vom vedea ce măsuri trebuie luate", a mai spus acesta.

Sorin Cîmpeanu spune că îşi doreşte ca şcoala să funcţioneze în sistem fizic pentru că "predarea online a generat pierderi educaţionale extrem de mari, care nu mai pot fi recuperate". "Nu mai avem nevoie de încă o generaţie care să suporte aceste pierderi. Nu sunt adeptul scenariilor hibrid şi predării online. Apreciez foarte mult eforturile colegilor în privinţa digitalizării, dar voi susţine predarea fizică", a mai spus ministrul.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Elevii şi profesorii nevaccinaţi nu vor fi dezavantajaţi

Sorin Cîmpeanu a făcut o precizare importantă şi în privinţa elevilor şi profesorilor nevaccinaţi. "Nu vor fi restricţii pentru cei nevaccinaţi, însă vor fi avantaje pentru cei vaccinaţi. Toate ipotezele pe care le luăm în considerare nu dezavantajează persoanele nevaccinate, indiferent că vorbim de elevi sau de cadre didatice", a declarat ministrul.

Conform acestuia, în România există în prezent 30.000 de elevi cu vârste de 12-15 ani care sunt vaccinaţi, reprezentand 4% din totalul lor, şi 145.000 de mii de elevi cu vârste de 16-19 vaccinaţi, reprezentând 20% din total. "Ambele situaţii sunt sub media naţională", a atras atenţia Sorin Cîmpeanu, menţionând însă că partea bună este că "personalul este vaccinat într-o proporţie de peste 60%, mai mult decât dublul mediei naţionale"

Ministrul Educaţiei a mai declarat că vineri, în cadrul unei întâlniri convocată de premier la Palatul Victoria, vor fi discutate măsurile care se vor regăsi în ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii privind începerea anului şcolar.

"Am precizat că cel târziu în perioada 1-3 septembrie vom avea ordinul comun ministrul Educaţiei - ministrul Sănătăţii prin care, cu cel puţin 10 zile înainte de data de 13 septembrie, începerea şcolii, vom prezenta în detaliu toate măsurile pe care trebuie să le cunoască atât şcolile, cât şi părinţii şi elevii. Am spus că rămâne în continuare opţiunea numărul 1 prezenţă fizică în data de 13 septembrie în toate şcolile din România. Mâine vom avea la guvern, începând cu ora 10.00, o discuţie convocată de către prim-ministrul României la care vor participa ministrul Sănătăţii şi ministrul Educaţiei, reprezentantul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentantul Comitetului Naţional pentru Vaccinare, reprezentantul INSP şi un reprezentant al Administraţiei Prezidenţiale. În această întâlnire vor fi discutate toate ipotezele de lucru", a afirmat Sorin Cîmpeanu, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Care sunt condiţiile în care va începe şcoala. Sorin Cîmpeanu vrea un nou prag pentru scenariul verde: "Predarea online a generat pierderi educaţionale extrem de mari"