Antena Meniu Search
x

Acord de 100 de milioane pentru construirea şi reabilitarea a 55 de şcoli. Vor fi înfiinţate 3.500 de posturi noi pentru cadrele didactice

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi proiectul de lege privind ratificarea Acordului de împrumut cu Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare, în valoare de 100 de milioane de euro, care vor fi folosiţi de Ministerul Educaţiei.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 19.08.2021, 17:27

Sorin Cîmpeanu a anunţat adoptarea mai multor acte normative
Sorin Cîmpeanu a anunţat adoptarea mai multor acte normative - Gov.ro

Ministrul Sorin Cîmpeanu a amintit că cele 100 de milioane de euro vor fi folosite pentru construcţia, dar şi reabilitarea unui număr de cel puţin 55 de şcoli în România.

"Proiectul de lege a vizat ratificarea Acordului de împrumut cu Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare în valoare de 100 de milioane de euro pentru construcţia în cea mai mare parte, 90%, dar şi reabilitare a unui număr de cel puţin 55 de şcoli în România.

A fost un proiect de lege iniţiat în parteneriat, evident, de către Ministerul Finanţelor şi Ministerul Educaţiei", a declarat Sorin Cîmpeanu, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Premii pentru elevii de nota 10 şi 3.500 de posturi noi de cadre didactice

Pe acelaşi subiect

Sorin Cîmpeanu a mai anunţat că au fost aprobate premierile elevilor cu rezultate deosebite la examenele naţionale. Cei care au obţinut media 10 la Bacalaureat vor fi premiaţi cu 3.000 de lei, iar cei care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională vor fi premiaţi cu 1.000 de lei.

Au fost adoptate de asemenea două hotărâri de guvern pentru actualizarea programelor de licenţă, respectiv programelor de master.

De asemenea au fost aprobate înfiinţarea a 3.500 de posturi noi printr-o hotărâre de guvern. "În condiţiile în care numărul grădiniţelor noi care îşi deschid porţile şi a condiţiilor noi care reduc la 25 numărul maxim de elevi în clasă, este nevoie de o creştere a numărului cadrelor didactice. Acest plus de resursă umană vine şi cu costuri suplimentare, care au fost aprobate azi. Astfel au fost aprobate 3500 de posturi noi prin HG", a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Educatie » Acord de 100 de milioane pentru construirea şi reabilitarea a 55 de şcoli. Vor fi înfiinţate 3.500 de posturi noi pentru cadrele didactice