Antena LIVE

Curs valutar

Medicii îi vor implanta lui Christian Eriksen un defibrilator cardiac. Un jucător de la EURO 2020 evoluează cu un astfel de dispozitiv

Christian Eriksen, care în timpul meciului Danemarca - Finlanda la EURO 2020 a suferit un stop cardiac, va fi supus unei intervenții chirurgicale pentru a-i fi implantat un defibrilator intern. Deși s-a speculat că fotbalistul danez își va încheia cariera după acest incident, vestea bună este că la EURO 2020 există un jucător care evoluează cu un astfel de dispozitiv intern.

De la 17.06.2021, 12:10
WhatsApp
Christian Eriksen se află în spital unde va fi supus unei intervenții chirurgicale Instagram Christian Eriksen

Fotbalistul danez Christian Eriksen se află în prezent în spital, unde se recuperează după stopul cardiac din timpul meciului Danemarca - Finlanda. El face de asemenea mai multe teste și analize pentru a afla de ce s-a prăbușit pe teren. Medicii spun că acesta va fi supus unei intervenţii chirugicale pentru a-i fi implantat un defibrilator intern.

"După ce Christian a fost supus mai multor examinări la inimă, s-a decis că va trebui să aibă un ICD (defibrilator cardiac)", a declarat medicul Morten Boesen, care a adăugat că un astfel de dispozitiv este necesar după un stop cardiac provocat de tulburările de ritm cardiac.

Unul dintre fotbaliştii prezenţi la EURO 2020, olandezul Danny Blind, evoluează cu un defibrilator intern, care i-a fost implantat anul trecut, după ce s-a prăbuşit pe teren în cursul unui meci amical disputat de echipa sa, Ajax Amsterdam, cu formaţia germană Hertha Berlin.

Christian Eriksen: "Vreau să înţeleg ce s-a întâmplat"

Pe acelaşi subiect

Jucătorul danez Christian Eriksen, care suferit un stop cardiac pe teren, sâmbătă, pe teren, la meciul cu Finlanda, a oferit primele declaraţii, într-un interviu acordat Gazzetta dello Sport de pe patul de spital, prin intermediul agentului său, informează lesoir.be.

"Mă simt mai bine acum, dar vreau să înţeleg ce s-a întâmplat”, a spus Eriksen. "Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru ceea ce aţi făcut pentru mine. Nu voi renunţa", a adăugat el.

Christian Eriksen nu a avut niciodată probleme cardiace şi examinările medicale efectuate până acum nu au reuşit să identifice ce ar fi putut provoca accidentul de sâmbătă.

De ce s-a prăbușit Eriksen pe teren

Medicul naţionalei Danemarcei, Martin Boesen, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că fotbalistul Christian Eriksen a suferit un stop cardiac şi este în continuare în spital pentru a se afla cauza problemei, deoarece deocamdată nu există o explicaţie.

“Nu avem o explicaţie cu privire la cauză. Eu nu am văzut live ce s-a întâmplat, am văzut la televizor, la fel ca voi”, a spus Boesen.

Întrebat cât de aproape a fost Erikson de moarte, el a răspuns: “Era dus. I-am făcut manevre de resuscitare şi a fost un stop cardiac. Cât de aproape eram noi? Nu ştiu, l-am adus înapoi, a fost destul de rapid. Nu sunt cardiolog, aşa că nu pot spunee de ce s-a întâmplat, las asta pe seama experţilor. Acesta este unul dintre motivele pentru care el este încă în spital, ca să se descopere ce s-a întâmplat. El este treaz acum şi răspunde la întrebări relevant şi clar. Inima bate din nou".

Sanjay Sharma, profesor de cardiologie sportivă la St George's University din Londra, este aproape convins că internaţionalul danez şi-a încheiat cariera în fotbal, având slabe şanse să mai joace vreodată după incidentul suferit pe teren. "Nu ştiu dacă va mai juca fotbal într-o zi. Poate părea brutal, însă Eriksen a fost mort timp de câteva minute. Profesioniştii din sănătate vor risca să-l lase să moară din nou? Răspunsul este nu", a spus specialistul britanic.

Filmul salvării lui Christian Eriksen

Christian Eriksen s-a prăbuşit în minutul 43, fără să fi fost lovit de un adversar, pe partea stângă a terenului. Simon Kjaer, căpitanul echipei naţionale, nu a stat mult pe gânduri, fiind primul care a intervenit după ce fotbalistul danez s-a prăbuşit pe teren. Acesta l-a oprit pe Christian Eriksen să-și înghită limba, iar mai apoi l-a pus într-o poziție potrivită, în aşa fel încât să înceapă procedura de CPR, chiar mai înainte ca medicii să ajungă.

Ulterior, Kjaer a consolat-o pe soţia lui Eriksen, care a venit în lacrimi la marginea terenului, aşteptând cu sufletul la gură veşti de la medici. Unele voci îl văd deja pe căpitanul lotului drept jucătorul campionatului şi un adevărat model de urmat, un ''adevărat căpitan''.

Colegi la echipa națională, Simon Kjaer și Christian Eriksen sunt rivali în campionatul italian. Kjaer este unul din stâlpii apărării lui AC Milan, în timp ce Eriksen a contribuit semnificativ la titlul cucerit de Inter Milano în acest sezon.

De asemenea, suporterii au apreciat şi faptul că arbitrul a reacţionat imediat şi a decis să oprească meciul. Cadrele medicale intrate pe teren au pornit într-o cursă contracronometru pentru salvarea fotbalistului. Jucătorii din ambele părţi au format un zid în jurul lui Christian Eriksen, încercând să blocheze vederea sa, în timp ce jucătorul de la Inter Milano era resuscitat. În cele din urmă, fotbalistul a fost scos de pe teren, pe targă, înconjurat de un zid de pături. Sportivul avea masca de oxigen pe faţă în momentul în care a fost scos de pe teren. Starea lui este stabilă, a informat UEFA.

Cornel Preda

Cornel și-a descoperit pasiunea pentru jurnalism încă din anii gimnaziali, când se trezea la 5 dimineața și mergea la chioșcul de ziare pentru a face „revista presei”. ...

atac de cord christian eriksen euro 2020
Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unei înşelătorii pe WhatsApp?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Singura propoziție din limba română care se citește la fel din ambele capete....
Fanatik.ro
Publicat 16.02.2025
Momentul în care un canoist a fost prins în gură și apoi scuipat de o balenă...
spotmedia.ro
Publicat 14.02.2025
Zelenski: Rusia se pregătește să trimită 100.000 de soldați în Belarus,...
spotmedia.ro
Publicat 13.02.2025
Iluzie optică virală | În această imagine sunt 4 lei, nu doar 2. Găsiți-i pe...
Gandul
Publicat 16.02.2025
Care este probabilitatea ca asteroidul Bennu să lovească Pământul şi să...
Adevărul
Publicat 16.02.2025
Laurențiu Reghecampf a cerut-o în căsătorie Corina Caciuc! Cum a reacționat...
A1
Publicat 16.02.2025
Horoscopul zilei de 17 februarie 2025. Racii sunt sfătuiți să gândească...
CaTine
Publicat 16.02.2025
Ce ținute poartă Alexandru Papadopol și Cristiana Luca la nunta lor! Actorul...
spynews.ro
Publicat 14.02.2025
Începe procesul Simonei Halep la New York! Avocații româncei au obținut o...
GSP
Publicat 11.02.2025
Care sunt cele mai „inutile” facultăți din România. Cu greu îți găsești...
Click.ro
Publicat 15.02.2025
Singurul mamifer cu sânge rece a uimit experții. Creatura neobișnuită a...
Useit
Publicat 16.02.2025
O celebră influenceriță a murit la doar 28 de ani. Fanii, în stare de șoc
Redacţia.ro
Publicat 13.02.2025
Schema banală prin care contabila și casiera au furat 360.000 de lei din bugetul...
libertatea.ro
Publicat 16.02.2025
Sam Asghari a vorbit despre relația lui cu Britney Spears. Cei doi s-au cunoscut...
ZU
Publicat 16.02.2025
Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde
Hello taste
Publicat 12.02.2025
Cum să sprijini copilul prin validarea emoțiilor sale
Deparinti
Publicat 15.02.2025
Fiica regretatei Lorena Rojas are 11 ani. Cum a crescut Lucianna alături de sora...
Happy
Publicat 14.02.2025
Cine este și cum arată iubita lui Ilie Bolojan: Ce salariu are președintele...
BZI
Publicat 12.02.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Rinita alergică sau „febra fânului”. Cauze, simptome și tratament
Medicool
Publicat 16.02.2025