Antena Meniu Search
x
LIVE

Drama din spatele tragediei de pe teren: Specialist cardiolog: Sunt puţine şanse ca Eriksen să mai joace vreodată fotbal

Lumea întreagă a fost în stare de şoc când în minutul 41 al partidei Danemarca - Finlanda, după o fază care nu anunţa nimic din ce avea să urmeze, Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren. A fost nevoie să fie resuscitat, iar mai apoi a fost trimis la spital.

De Monica Palade la 13.06.2021, 13:49
Drama din spatele tragediei de pe teren: Specialist cardiolog: Sunt puţine şanse ca Eriksen să mai joace vreodată fotbal - Profimedia

Acum, cel mai urât scenariu pare să prindă viaţă. Sanjay Sharma, profesor de cardiologie sportivă la St George's University din Londra, este aproape convins că internaţionalul danez şi-a încheiat cariera în fotbal, având slabe şanse să mai joace vreodată după incidentul suferit pe teren. 

"Nu ştiu dacă va mai juca fotbal într-o zi. Poate părea brutal, însă Eriksen a fost mort timp de câteva minute. Profesioniştii din sănătate vor risca să-l lase să moară din nou? Răspunsul este nu", a spus specialistul britanic.

Vestea bună este că va trăi

Acesta îl ştie bine pe jucătorul danez, lucrând cu el înainte de a se transfera la Inter Milano, când a evoluat la echipa engleză Tottenham Hotspur. "Vestea bună este că va trăi. Vestea proastă este că a ajuns probabil la sfârşitul carierei sale. El nu va fi autorizat să joace în Marea Britanie, avem reguli foarte stricte în această privinţă", a adăugat Sanjay Sharma.

Meciul a fost suspendat aproape două ore şi, după veştile bune în privinţa sănătăţii mijlocaşului venite de la Federaţia daneză de fotbal, întâlnirea a fost reluată, cu acordul jucătorilor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Euro 2020 » Drama din spatele tragediei de pe teren: Specialist cardiolog: Sunt puţine şanse ca Eriksen să mai joace vreodată fotbal