Antena Meniu Search
x

Foto Christian Eriksen, salvat de reacția rapidă a unui coleg. Simon Kjaer, lăudat pentru comportamentul de ''adevărat căpitan''

A fost o cursă contracronometru după ce Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren în timpul partidei Danemarca - Finlanda, de la EURO 2020. Simon Kjaer, căpitanul echipei, a fost primul care a intervenit.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 13.06.2021, 15:15

Christian Eriksen, salvat de reacția rapidă a unui coleg. Simon Kjaer, lăudat pentru comportamentul de ''adevărat căpitan''
Simon Kjaer a intervenit după ce colegul său s-a prăbuşit pe teren, apoi o consolează pe partenera lui Christian Eriksen - Profimedia

Christian Eriksen s-a prăbuşit în minutul 43, fără să fi fost lovit de un adversar, pe partea stângă a terenului. Simon Kjaer, căpitanul echipei naţionale, nu a stat mult pe gânduri, fiind primul care a intervenit după ce fotbalistul danez s-a prăbuşit pe teren. Acesta l-a oprit pe Christian Eriksen să-și înghită limba, iar mai apoi l-a pus într-o poziție potrivită, în aşa fel încât să înceapă procedura de CPR, chiar mai înainte ca medicii să ajungă. 

Ulterior, Kjaer a consolat-o pe soţia lui Eriksen, care a venit în lacrimi la marginea terenului, aşteptând cu sufletul la gură veşti de la medici. Unele voci îl văd deja pe căpitanul lotului drept jucătorul campionatului şi un adevărat model de urmat, un ''adevărat căpitan''.

Colegi la echipa națională, Simon Kjaer și Christian Eriksen sunt rivali în campionatul italian. Kjaer este unul din stâlpii apărării lui AC Milan, în timp ce Eriksen a contribuit semnificativ la titlul cucerit de Inter Milano în acest sezon.

De asemenea, suporterii au apreciat şi faptul că arbitrul a reacţionat imediat şi a decis să oprească meciul. Cadrele medicale intrate pe teren au pornit într-o cursă contracronometru pentru salvarea fotbalistului. Jucătorii din ambele părţi au format un zid în jurul lui Christian Eriksen, încercând să blocheze vederea sa, în timp ce jucătorul de la Inter Milano era resuscitat. În cele din urmă, fotbalistul a fost scos de pe teren, pe targă, înconjurat de un zid de pături. Sportivul avea masca de oxigen pe faţă în momentul în care a fost scos de pe teren. Starea lui este stabilă, a informat UEFA.

Pe acelaşi subiect

Cine este Christian Eriksen

Christian Eriksen este un fotbalist danez care evoluează la clubul Inter Milano în Serie A, pe poziția de mijlocaș. El a debutat la echipa națională de fotbal a Danemarcei în martie 2010, și a fost cel mai tânăr fotbalist de la Campionatul Mondial de Fotbal 2010 din Africa de Sud.

Danemarca are multe staruri globale, însă Christian Eriksen se ridică deasupra tuturor. Iar jucătorul lui Inter Milano vine după un sezon în care a pus umărul la cucerirea titlului în Serie A după 11 ani și a trecut peste perioada de (in)adaptare din talia. În vârstă de 29 de ani, mijlocașul ofensiv are peste 100 de selecții în echipa națională. Eriksen este considerat o amenințare pentru orice adversar, fiind foarte bun la finalizare de la distanță, dar și un bun pasator pentru colegii lui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Euro 2020 » Christian Eriksen, salvat de reacția rapidă a unui coleg. Simon Kjaer, lăudat pentru comportamentul de ''adevărat căpitan''