Antena Meniu Search
x

Foto Christian Eriksen, foto și mesaj de pe patul de spital: „Sunt bine, având în vedere circumstanțele”

Christian Eriksen a postat prima fotografie cu el de la incidentul grav petrecut în meciul Danemarcei cu Finlanda, la EURO 2020, când s-a prăbușit pe teren în urma unui atac de cord. 

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 15.06.2021, 11:14

Christian Eriksen, aflat pe patul de spital, arată semnul OK
Christian Eriksen a transmis un mesaj fanilor de pe patul de spital - Instagram Christian Eriksen

Mijlocașul lui Inter Milano s-a prăbușit pe finalul primei reprize în meciul de la Copenhaga și au fost nevoie de 13 minute de resuscitări înainte să fie dus la spital în stare stabilă, unde se află și în aceste momente. 

Christian Eriksen a transmis, luni, într-un comunicat oficial, că „se simte bine” și „nu va renunța”. Acum a postat o fotografie pe contul oficial de Instagram în care arată semnul „ok”. În mesajul ce însoțește fotografia, jucătorul de 29 de ani a scris: „Salutare tuturor. Un mare mulțumesc pentru minunatele mesaje din toată lumea. Înseamnă mult pentru mine și pentru familia mea. Sunt bine - având în vedere circumstanțele. Încă mai trebuie să trec prin niște examinări la spital, dar mă simt bine. Acum îi voi susține pe băieții din naționala Danemarcei în meciurile următoare. Jucați pentru toată Danemarca! Cele bune, Christian”.

Într-o oră de la postare, fotografia a strâns peste 1,1 milioane de aprecieri pe Instagram și sute de mesaje din partea cluburilor și jucătorilor de fotbal din întreaga lume. „Rămâi puternic, prietene”, i-a transmis și internaționalul român Vlad Chiricheș.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Christian Eriksen: "Vreau să înţeleg ce s-a întâmplat"

Jucătorul danez Christian Eriksen, care suferit un stop cardiac pe teren, sâmbătă, pe teren, la meciul cu Finlanda, a oferit primele declaraţii, într-un interviu acordat Gazzetta dello Sport de pe patul de spital, prin intermediul agentului său, informează lesoir.be.

"Mă simt mai bine acum, dar vreau să înţeleg ce s-a întâmplat”, a spus Eriksen. "Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru ceea ce aţi făcut pentru mine. Nu voi renunţa", a adăugat el.

Christian Eriksen nu a avut niciodată probleme cardiace şi examinările medicale efectuate până acum nu au reuşit să identifice ce ar fi putut provoca accidentul de sâmbătă.

De ce s-a prăbușit Eriksen pe teren

Medicul naţionalei Danemarcei, Martin Boesen, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că fotbalistul Christian Eriksen a suferit un stop cardiac şi este în continuare în spital pentru a se afla cauza problemei, deoarece deocamdată nu există o explicaţie.

Nu avem o explicaţie cu privire la cauză. Eu nu am văzut live ce s-a întâmplat, am văzut la televizor, la fel ca voi”, a spus Boesen.

Întrebat cât de aproape a fost Erikson de moarte, el a răspuns: “Era dus. I-am făcut manevre de resuscitare şi a fost un stop cardiac. Cât de aproape eram noi? Nu ştiu, l-am adus înapoi, a fost destul de rapid. Nu sunt cardiolog, aşa că nu pot spunee de ce s-a întâmplat, las asta pe seama experţilor. Acesta este unul dintre motivele pentru care el este încă în spital, ca să se descopere ce s-a întâmplat. El este treaz acum şi răspunde la întrebări relevant şi clar. Inima bate din nou".

Sanjay Sharma, profesor de cardiologie sportivă la St George's University din Londra, este aproape convins că internaţionalul danez şi-a încheiat cariera în fotbal, având slabe şanse să mai joace vreodată după incidentul suferit pe teren. "Nu ştiu dacă va mai juca fotbal într-o zi. Poate părea brutal, însă Eriksen a fost mort timp de câteva minute. Profesioniştii din sănătate vor risca să-l lase să moară din nou? Răspunsul este nu", a spus specialistul britanic.

Filmul salvării lui Christian Eriksen

Christian Eriksen s-a prăbuşit în minutul 43, fără să fi fost lovit de un adversar, pe partea stângă a terenului. Simon Kjaer, căpitanul echipei naţionale, nu a stat mult pe gânduri, fiind primul care a intervenit după ce fotbalistul danez s-a prăbuşit pe teren. Acesta l-a oprit pe Christian Eriksen să-și înghită limba, iar mai apoi l-a pus într-o poziție potrivită, în aşa fel încât să înceapă procedura de CPR, chiar mai înainte ca medicii să ajungă.

Ulterior, Kjaer a consolat-o pe soţia lui Eriksen, care a venit în lacrimi la marginea terenului, aşteptând cu sufletul la gură veşti de la medici. Unele voci îl văd deja pe căpitanul lotului drept jucătorul campionatului şi un adevărat model de urmat, un ''adevărat căpitan''.

Colegi la echipa națională, Simon Kjaer și Christian Eriksen sunt rivali în campionatul italian. Kjaer este unul din stâlpii apărării lui AC Milan, în timp ce Eriksen a contribuit semnificativ la titlul cucerit de Inter Milano în acest sezon.

De asemenea, suporterii au apreciat şi faptul că arbitrul a reacţionat imediat şi a decis să oprească meciul. Cadrele medicale intrate pe teren au pornit într-o cursă contracronometru pentru salvarea fotbalistului. Jucătorii din ambele părţi au format un zid în jurul lui Christian Eriksen, încercând să blocheze vederea sa, în timp ce jucătorul de la Inter Milano era resuscitat. În cele din urmă, fotbalistul a fost scos de pe teren, pe targă, înconjurat de un zid de pături. Sportivul avea masca de oxigen pe faţă în momentul în care a fost scos de pe teren. Starea lui este stabilă, a informat UEFA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Euro 2020 » Christian Eriksen, foto și mesaj de pe patul de spital: „Sunt bine, având în vedere circumstanțele”