265.000 de ouă, contaminate cu Salmonella, oprite de la comercializare în ultima cl
265.000 de ouă, contaminate cu Salmonella, au fost oprite de la comercializare de inspectorii ANSVSA în ultima clipă.
De Monica Palade la 30.04.2021, 14:12Din fericire, niciun ou din acest lot nu a ajuns să fie vândut.
Ouăle contaminate au fost depistate într-un centru de ambalare ouă din București, în urma unui control ANSVSA, unde au fost puse sub sechestru oficial și dirijate pentru distrugere, la o unitate autorizată de neutralizare.
Salmonellele sunt bacterii prezente în tubul digestiv al multor animale si pot contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume, fructe.
Peste 2.500 de tulpini de Salmonella
În acest moment în lume sunt cunoscute peste 2.500 de tulpini (serotipuri) de Salmonella, dintre acestea foarte puţine provocând îmbolnăviri la oameni şi animale.
Consumul de produse contaminate cu Salmonella produce la oameni toxiinfecții alimentare care se manifestă prin febră, vărsături, dureri abdominale însoţite de diaree.
Severitatea salmonelozelor umane este dependentă de o serie de factori, cum ar fi: vârsta, starea generală de sănătate şi cantitatea de germeni ingerată; forme mai grave apar la indivizii foarte tineri sau bătrâni şi la cei cu sistemul imunitar deficitar, anunţă ANSVSA.