Antena LIVE

Curs valutar

Video

Băiețel de 7 ani, scos din apă de salvamari, la Eforie Nord, după ce a căzut de pe o saltea gonflabilă. A fost preluat de elicopterul SMURD

Doi copii lăsaţi nesupravegheaţi în mare, la Eforie Nord, cu o saltea gonflabilă, au fost în pericol de înec în momentul în care s-au dezechilibrat și au căzut în apă. Unul dintre ei, un băiețel de șapte ani, a fost adus la mal de salvamari și transportat apoi cu un elicopter SMURD la spital.

De la 12.07.2021, 21:02
Băiețel de 7 ani, scos din apă de salvamari, la Eforie Nord, după ce a căzut de pe o saltea gonflabilă. A fost preluat de elicopterul SMURD Captura Facebook

Copii se jucau cu o saltea gonflabilă în apă, luni după-amiază, la Eforie Nord, când curenții i-au îndepărtat de mal. S-au dezechilibrat și au căzut în apă, iar unul dintre ei, un băiat în vârstă de 7 ani, a fost în pericol de înec. Copilul a fost salvat de salvamari, care i-au acordat primul ajutor, apoi transportat cu un elicopter SMURD la spital. 

Copilul, care este din Focșani, a ajuns la spital conștient, cu diagnosticul accident sumersie cu tulburări respiratorii.

”Imploram părinții să-si supravegheze de aproape copiii și să îi însoțească în apa și totodată să respecte indicațiile și steagurile arborate de salvamari”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de un grup al salvamarilor din Eforie Nord.

Pe acelaşi subiect

Amenzi de până la 2.000 de lei pentru turiștii care apelează nejustificat la salvamari, în Eforie

Primăria Eforie a adoptat o serie de măsuri pentru siguranța turiștilor care se scaldă în mare, dar și pentru a ușura activitatea salvamarilor, ce continuă să fie la datorie și în această vară.  Astfel, Consiliul Local Eforie a hotărât prin HCL nr. 100/2021 să sancționeze mai multe fapte:

- apelarea, în mod nejustificat, la reprezentanții serviciului de salvare acvatică pentru căutarea în apă de persoane presupus dispărute de pe plajă;

- mutarea geamandurilor, balizelor sau a bilelor plutitoare în alte locuri decât sunt ancorate de către reprezentanții serviciului de salvare acvatică;

- utilizarea geamandurilor drept colac de salvare sau acoperirea lor cu diverse materiale astfel încât să împiedice vizibilitatea acestora.

Persoanele fizice vor fi sancționate cu amendă între 1.000 și 2.000 lei, iar cele juridice între 1.500 și 2.500 lei. Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se realizează de către polițiștii locali Eforie sau de către alţi funcţionari publici încadraţi în Primăria Eforie şi împuterniciţi în acest scop prin dispoziţie a primarului. Prin același act normativ, Hotărârea Consiliului Local Eforie nr. 100 adoptată în 31 mai 2021, au fost împuterniciţi reprezentanţii Poliţiei Locale Eforie pentru constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor prevăzute în HG nr. 1136/2007.

De asemenea, în aceeași HCL s-a stabilit că primarul poate nominaliza şi alţi lucrători din cadrul administrației local pentru constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor referitoare la nerespectarea însemnătății steagurilor arborate de către salvamari.

Autoritățile locale din Eforie spun că utilizarea nejustificată a serviciilor de salvare acvatică (pentru căutarea în apă a unei persoane presupus dispărută – care de fapt se răcoreşte la terasă a anunţa în prealabil, un copil lăsat nesupravegheat şi rătăcit pe plajă sau alte cazuri similare) se poate concretiza într-un rezultat nefericit pentru o persoana care chiar are nevoie de ajutorul salvamarilor.

De asemenea, autoritățile mai spun că geamandurile, balizele, bilele plutitoare își au rostul lor, fiind amplasate de către personalul calificat. Faptul că unele persoane țin să dovedească, sieși sau altora, cât de buni înotători sunt şi, pentru a nu depăși linia balizei (fapt ce atrage atenționarea de la salvamar) aleg să tragă de acestea pentru a le muta din locul în care sunt ancorate, este un gest care are drept consecinţă punerea în pericol a celorlalți utilizatori ai plajei și zonei de îmbăiere.

Serviciul de salvare acvatică Eforie a fost atribuit către SC Salvamar Service SRL. Pe plajele din Eforie sunt amplasate 22 posturi de observare (foişoare), 2 baze de salvare nautică care asigură 11 patrule rapide (câte una pentru fiecare 2 posturi de salvare) şi 2 posturi de prim ajutor. Programul zilnic de lucru este in intervalul 8.00 – 19.00 cu excepţia perioadei 16 iulie – 15 august inclusiv când programul zilnic este în intervalul 08.00-20.00.

Articol realizat cu informații obținute de reporterul Observator Andreea Filip.

Ana Maria Ghiarasim

Ana-Maria Ghiarasim are o experienţă în presa online de mai bine de 10 ani, iar din martie 2020 este Editor de Content la Observatornews.ro. ...

copil baiat eforie nord mare marea neagra saltea apa
Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Acesta este “Drumul binelui” din România. Locul fascinant, inclus în...
Fanatik.ro
Publicat 16.09.2024
Hyperloop, sistemul de transport care promite viteze de 700 km/h. Test efectuat cu...
spotmedia.ro
Publicat 11.09.2024
Cum sunt influențate ZODIILE de sezonul ECLIPSELOR 2024. Transformări în plan...
Gandul
Publicat 16.09.2024
Cine-i vinovat de inundațiile din sudul Moldovei. Autoritățile și localnicii...
Adevărul
Publicat 16.09.2024
E scandal între ispita Mădălina și Dani Ungureanu de la Insula Iubirii. Ce...
A1
Publicat 15.09.2024
Horoscopul zilei de 17 septembrie 2024. Balanțele se simt iubite. Află ce se...
CaTine
Publicat 16.09.2024
Cristina Irimie, profesoara ucisă în atacul armat de la un liceu din SUA, a fost...
spynews.ro
Publicat 16.09.2024
Soția regretatului Gigi Mulțescu dă vina pe vaccinul anti-COVID pentru...
GSP
Publicat 16.09.2024
Imagini inexplicabile surprinse în timpul nopții, la ora 00:31, într-o...
Click.ro
Publicat 16.09.2024
Fenomenul astronomic care va schimba cerul. Ce se va întâmpla pe 17 septembrie
Useit
Publicat 16.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
De ce nu poate fi înmormântat Gigi Mulțescu în locul unde și-ar fi dorit...
Redacţia.ro
Publicat 16.09.2024
Mesajul surprinzător al lui Vladimir Putin pentru poporul rus. De ce se teme...
libertatea.ro
Publicat 16.09.2024
Lady Gaga le-a răspuns celor care i-au spus că „nu va fi niciodată...
ZU
Publicat 16.09.2024
Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să...
Hello taste
Publicat 15.09.2024
Epilepsia la copii: cauze, tipuri și tratament
Deparinti
Publicat 16.09.2024
Locuințe noi în București. Când s-ar putea termina blocajul din...
ziare.com
Publicat 16.09.2024
Thalía a participat în cadrul premiilor MTV VMA. Diva a purtat o rochie...
Happy
Publicat 16.09.2024
Alimente care previn constipația. Metode naturale de tratament pentru această...
Medicool
Publicat 16.09.2024
S-a aflat cum a ajuns la Dinamo autocarul pe care l-a folosit şi FCSB, după ce...
orangesport.ro
Publicat 13.09.2024