Antena Meniu Search
x

Video Extinderea plajelor din Mamaia a crescut pericolul de înec. ”Cam cinci metri și apa e până la gât. Sunt locuri unde sunt gropi”

După ce ani întregi s-au înghesuit pe plaje înguste, acum turiştii parcă le-ar vrea înapoi. Au plaje cât cuprinde, însă problemele nu s-au terminat. După extindere, apa a devenit foarte adâncă chiar la câțiva metri de mal, iar oamenii se tem să intre. Iar soluţii concrete nu sunt prea multe. Deocamdată singurul lucru care s-a făcut e o reorganizare a salvamarilor.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 12.07.2021, 20:06

Vezi și

Chiar şi înotătorii se tem să se aventureze la mai mult de câţiva metri de mal, de teama curenţilor şi a valurilor mari. ”Cam cinci metri și apa-i până la gât”.”Sunt locuri unde sunt gropi, capcane. Sunt locuri cam la 5-6 metri deja apa e la piept sau trece de piept”.

Extinderea plajelor a schimbat relieful submarin

Până în acest an, oamenii puteau intra în apă fără să se teamă că va fi prea adâncă spre mal. Extinderea plajelor a schimbat însă relieful submarin. După ce au fost pompaţi 4,3 milioane de metri cubi de nisip, trecerea de la apă mică la apă adâncă se face brusc.

Andreea Filip, reporter Observator: ”Anul trecut, înainte de proiectul de largire a plajelor, in punctul in care ma aflu in acest moment, apa ajungea până la genunchi. Acum, este nisip pe o portiune de mai bine de 300 de metri, iar la câțiva pași de mal, apa are chiar si un metru și jumătate”.

Pe acelaşi subiect

Pericolul este cu atât mai mare pentru copii. ”Apa e foarte adancă, deci noi nu putem merge cu copiii acolo. De asta și stam aici lângă, ca să avem grija de copil că  daca el face trei metri încolo, deja nu il mai vedem”.

Mai mulți salvamari pe plajele din Mamaia

Aşa că şi salvamarii sunt nevoiți să se reorganizeze. Au suplimentat deja numărul foișoarelor și au recrutat noi tineri dispuși să supravegheze de pe plaja. Sunt 114 salvamari și 16 persoane angajate pentru a acorda primul ajutor.

Gabriel Culea, șef Salvamari Mamaia: ”Dacă să spunem pe statiunea Mamaia erau în jur de 20, o să fie în jur de 24-25 de foișoare. O sa facem echipe de cate doua persoane, vor patrula”.

Hotelierii de pe litoral rămân fără turiști, din cauza plajelor

Între timp, la recepțiile hotelurilor, turiștii sună și anulează vacanţele.

Iolanda Nanu, manager hotel 4 stele: ”Prima intrebare este referitoare la plaje, daca nisipul este adecvat si daca adancimea marii este de la primul pas”.

Managerii hotelurilor se tem că vor pierde tot mai mulţi clienţi dacă nu se găseşte o soluţie. Specialiştii spun însă că se vor rezolva şi aceste probleme în timp. Marea va săpa din nou în mal, iar zona de îmbăiere va deveni mai lină. Lucrările de extindere au adus 50 de hectare noi de plajă în Mamaia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Extinderea plajelor din Mamaia a crescut pericolul de înec. ”Cam cinci metri și apa e până la gât. Sunt locuri unde sunt gropi”