Antena Meniu Search
x

Video Un salvamar a rămas fără telefon chiar în timp ce acorda primul ajutor. Hoțul a fost prins cu ajutorul unui poliţist-erou

Hoţ fără Dumnezeu. Un poliţist aflat în timpul liber a salvat de la înec un tânăr de 18 ani. În timp ce salvamarii acordau primul ajutor victimei inconştiente, un hoţ fura telefonul unuia dintre ei. Culmea, salvatorul avea nevoie de telefon pentru a ghida echipajul SMURD ca să ajungă mai repede la victimă. Hoţul a fost prins tot cu ajutorul poliţistului-erou.

de Redactia Observator

la 06.07.2021, 21:28

Vezi și

Totul s-a întâmplat duminică, pe plaja din Costineşti. Daniel, un poliţist din Covasna, detaşat pe litoral, se afla în timpul liber, când a observat un bărbat care se zbate în valuri. Nu a stat pe gânduri şi a sărit imediat în ajutorul lui, odată cu salvamarii.

Daniel Petrică Buncianu, polițist: L-am găsit, l-am scos şi un domn m-a ajutat să îl ţinem de mână că nu mai puteam nici eu şi au venit băieţii de la salvamar, care l-au preluat şi pe el şi pe mine.

La mal, salvamarii au început manevrele de resuscitare până la sosirea echipajelor SMURD, pentru a salva victima de 18 ani. 

Florin Secăreanu, salvamar: Am întins-o pe nisip, m-am aşezat în genunchi, am pus telefonul lângă picior şi am trecut la procedurile de acordare a primului ajutor.

Pe acelaşi subiect

Însă, în timp ce salvamarii încercau să salveze o viaţă, un hoţ a profitat de neatenţia lor  şi a furat un telefon. 

Florin Secăreanu, salvamar: M-am întors să iau telefon să ţin legătura cu SMURDUL să îi redirecţionăm către noi. Am observat că nu mai este telefonul.

Hoțul a fost prins şi riscă o pedeapsă de cel puţin doi ani de închisoare

Spre norocul păgubitului, hoţul a fost identificat repede de un turist şi prins de un jandarm din Timiş, aflat în concediu pe litoral. În ajutor, le-a sărit din nou poliţistul salvator.

Daniel Petrică Buncianu, polițist: Nu neapărat ţine de meserie, ci de tine, de calitatea noastră ca şi oameni.

Florin Secăreanu, salvamar: Eu vreau să-i mulţumesc pentru sprijinul acordat şi pentru actul de eroism.

Pentru fapta sa, hoţul în vârstă de 48 de ani, care avea asupra sa mai multe bunuri furate, riscă o pedeapsă de cel puţin doi ani de închisoare. 

Andreea iliescu, IPJ Constanţa: S-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Între timp, tânărul salvat de la înec a ajuns la spital, iar starea sa de sănătate este bună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un salvamar a rămas fără telefon chiar în timp ce acorda primul ajutor. Hoțul a fost prins cu ajutorul unui poliţist-erou