Bucătarii s-a duelat în reţete pe un teren de fotbal din Harghita
Bucătarii şi-au declarat război în Harghita. Pe un teren de fotbal şi-au instalat tabăra, au aprins focul sub ceaune şi s-au pus pe gătit. De la reţete de gulaş şi până la fasole cu ciolan sau tocăniţe.
De Redactia Observator la 21.07.2019, 14:46Bucătarii şi-au declarat război în Harghita. Pe un teren de fotbal şi-au instalat tabăra, au aprins focul sub ceaune şi s-au pus pe gătit. De la reţete de gulaş şi până la fasole cu ciolan sau tocăniţe.
Sute de kilograme de carne, de legume şi condimente de toate felurile au fost puse în reţete despre care chefii nu au vrut să divulge prea mult. La final, de toate bucatele s-au bucurat turiştii.
Nu a fost ceaun care să nu sfârâie şi din care să nu iasă un miros îmbietor. Terenul de fotbal din Nicoleşti, Harghita, s-a transformat într-o bucătărie uriaşă în care zeci de chefi s-au luat la întrecere.
Gulaşul şi tocăniţa au fost printe cele mai întâlnite delicii. Fiecare pregătită după reţete personale şi. aproape secrete.
Andras Robert, organizatorul evenimentului: Avem meşterii care fac cele patru bucătării: secuiesc, unguresc, românesc şi armean. Toţi au ales să facă din carne de porc şi varză, dar sunt mncăruri total diferite, iar secretul este al lor.
Juriul e chiar publicul. Fiecare echipă de bucătari a trebuit să vândă oaspeţilor mâncarea gătită contra unor cupoane simbolice în valoare de 5 lei.
La final, echipa care a adunat cele mai multe astfel de cupoane, va deveni câştigătoare. Concursul continuă şi astăzi, duminică, când va avea loc premierea.