"Casa fluturilor", un tărâm desprins din povești. Sute de exemplare din peste 15 specii tropicale, prezentate într-o expoziţie ce încântă turiştii an de an
Astăzi, în cadrul campaniei "Ţară, ţară, eşti frumoasă" drumurile ne poartă către Tărâmul Fluturilor, un loc în care gingăşia, fragilitatea şi frumuseţea se întâlnesc şi fac casă bună.
De Redactia Observator la 03.08.2022, 17:58Casa Fluturilor de la Praid este singura expoziţie permanentă din ţara noastră în care puteţi admira fluturi multicolori de aproape. Într-un mediu creat special pentru ei, un microclimat tropical, puteţi admira peste 15 specii. Iar dacă aveţi noroc, câţiva se vor opri din zbor chiar pe hainele dumneavoastră.
Casa Fluturilor a fost deschisă în urmă cu 10 ani
Sute de fluturi coloraţi, de toate formele şi dimensiunile, vă întâmpină chiar de la intrarea în sera tropicală de la Praid. Superbul fluturele de azur, graţioșii fluturi zebră, dar şi fluturele zmeu de hârtie, unic prin modul diafan de zbor, sunt primii care atrag privirile curioase ale vizitatorilor.
Vizitatoare: “Înca îi mai studiez, că nu-i cunosc pe toţi. Sunt extraordinari. E pentru prima oară când am venit aici. Prima expoziţie de fluturi la care am participat, la care am fost.”
- Un loc din România inclus pe listele UNESCO îi fascinează pe turiştii străini. "Iubesc ţara asta"
- Nașterea unui elefant alb a stârnit controverse în Myanmar, țară aruncată în haos de la lovitura de stat din...
- Morsa Freya, noua atracţie din Norvegia. A scufundat bărcile localnicilor, însă aceştia o adoră
Casa Fluturilor a fost deschisă în urmă cu 10 ani, iar de atunci expoziţia se bucură de un succes răsunător pe timp de vară. Exemplarele ajung aici de la fermele din America de Sud, Asia și Africa, sub formă de crisalide, şi se transformă în fluturi în câteva zile.
“Asta e incubatorul, este un fel de maternitate, că aici ies fluturii din coconi. În fiecare zi ies cam 15 specii de fluture”, a declarat proprietara, Kilyen Melania.
Fluturii trăiesc în funcție de specie. Aceștia pot trăi de la câteva zile, până la câteva săptămâni
În funcţie de specie, fluturii pot trăi de la câteva zile şi până la câteva săptămâni. Numărul lor nu este constant şi, tocamai de aceea, nu pot fi inventariaţi.
“Niciodată nu putem să spunem cu exactitate câţi fluturi avem, că în fiecare zi mor câţiva, ies câţiva din icubator. Săptămânal, comandam mai mult de o mie de coconi. Fluturele Atlas este cel mai mare, printre speciile de noapte. Vine din Munţii Atlas. Acum avem momentan două ieşite din cocon”, a mai adăugat Kilzen Melania.
Vizitatoare: „Încă se mai pastreaza bucuria asta în privire, a copiilor, a adulţilor. Să dea domnul să avem cât mai multe frumuseţi din astea.”
Un bilet de intrare pe tărâmul fluturilor costă 10 lei pentru adulţi, şi 8 lei pentru copii. Cei cu vârste de sub 3 ani au accesul gratuit.