Meniu LIVE
Search
x

Morsa Freya, noua atracţie din Norvegia. A scufundat bărcile localnicilor, însă aceştia o adoră

Inofensivul mamifer marin, cu o greutate de 600kg, s-a stabilit în fiordul Oslo. Localnicii au numit-o Freya, după denumirea zeiţei nordice a iubirii şi a fertilităţii.

De Antonia Roşu la 26.07.2022, 15:01

Timp de o săptămână, o morsă, botezată Freya, i-a vrăjit pe norvegieni, stând toată ziua la soare în portul fiordului Oslo, și scufundând câteva bărci, relatează The Guardian.

Ea a mai fost deja văzută în Marea Britanie, Olanda, Danemarca și Suedia, însă acum a ales să se stabilească pentru o vreme în Norvegia.

Pe acelaşi subiect

Freya și-a câștigat notorietatea pentru prima dată în Norvegia urcându-se pe bărci de agrement în Kragero, un sat idilic de coastă din sud, și continuă să facă același lucru în apele capitalei din 17 iulie.

Prezența mamiferului, care trăiește în mod normal în regiunile nordice ale Arcticii, a stârnit curiozitatea localnicilor și continuă să facă valuri în presă. Ba chiar ziarul Verdens Gang transmite imagini live cu fiecare mișcare a morsei pe site-ul său.

Morsa nu reprezintă un pericol pentru oameni

Freya a fost filmată urmărind o rață și atacând o lebădă, însă de cele mai multe ori este surprinsă dormind pe bărci care abia dacă reuşesc să rămână la suprafaţă. O morsa poate dormi pana la 20 de ore pe zi.

Oficialii au luat în considerare mutarea sau chiar eutanasierea ei. Însă, din moment ce morsa nu reprezintă un pericol pentru public, autoritățile norvegiene au decis să o lase în pace. „Se descurcă bine, se hrănește, se odihnește și pare să fie în stare bună”, au transmis oficialii norvegieni.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Inedit » Morsa Freya, noua atracţie din Norvegia. A scufundat bărcile localnicilor, însă aceştia o adoră