Antena Meniu Search
x

Video Un loc din România inclus pe listele UNESCO îi fascinează pe turiştii străini. "Iubesc ţara asta"

Vremea frumoasă din ultimele zile îi face pe tot mai mulţi români să-şi petreacă timpul liber în natură. Iar în zona Clujului, în topul destinaţiilor căutate pentru o drumeţie de o zi se află rezervaţia naturală din Cheile Turzii. Obiectivul oferă un peisaj spectaculos, cu stânci înalte şi abrupte dar şi cu peste o mie de specii de plante şi fluturi.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 05.05.2022, 18:07

Vezi și

Rezervaţia naturală Cheile Turzii este o destinaţie spectaculoasă, atât pentru iubitorii de natură, cât şi pentru alpinişti. Aici se găsesc peste 350 de trasee, de diferite lungimi. "Practicăm escalada sportivă. E pasiunea noastră", mărturisesc turiştii. "E foarte frumos, Cheile Turzii au foarte multe trasee".

"Foarte frumos. A fost interesant mai ales când am mers pe stânci", spune şi un copil. Întrebat dacă nu i-a fost teamă să treacă pe podul de peste pârâu, care se leagănă puţin, acesta răspunde: "Nu, nu e prima oară când merg pe poduri de genul ăsta".

Cei care aleg un traseu clasic trebuie să meargă doi kilometri printre stânci şi să trecă patru poduri suspendate. Nu este tocmai uşor, însă priveliştea este superbă. "Apă, munţi, totul e foarte fain. Am fost şi la Braşov, dar aici e mult mai fain", crede un turist.

Turiştii străini, impresionaţi de Cheile Turzii. "Iubesc ţara asta"

Pe acelaşi subiect

Chiar şi turiştii străini sunt impresionaţi de această zonă: "Îmi plac Cheile Turzii. Am venit cu prieteni din Israel şi sunt blogger. România e o ţară foarte frumoasă". Un alt turist străin face o altă confesiune: "Iubesc ţara asta. Este o ţară foarte frumoasă. Natura de aici este superbă, e neatinsă de om şi totul e în siguranţă".

Zeci de peşteri ascunse în Cheile Turzii

Pe lângă traseul clasic, pe poteca ce urmează cursul văii, cei care vin la Cheile Turzii pot descoperi şi cele 60 de peşteri ascunse în versanţi. Singura cale de a ajunge la ele este un traseu de via ferata, care urcă până la o diferenţă de nivel de peste 200 de metri.

Traseul de via ferrata se poate parcurge doar cu echipament special şi durează între 1 şi 3 ore. La fel de spectaculoasă este însă şi tiroliana din Cheile Turzii, care atinge, la coborâre, o viteză de circa 70 de kilometri pe oră.

Rezervaţia naturală Cheile Turzii este inclusă pe listele UNESCO, printre cele mai importante monumente naturale din lume. Zona găzduieşte peste o mie de specii de plante, animale şi fluturi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Travel » Un loc din România inclus pe listele UNESCO îi fascinează pe turiştii străini. "Iubesc ţara asta"