Ce alimente să consumăm și ce nu, pe timp de caniculă. Sfaturile specialiștilor
Atunci când temperaturile cresc şi canicula devine insuportabilă, este esenţial să acordăm o atenţie deosebită alimentaţiei. Ce sfaturi au specialişti pentru a trece mai uşor peste perioada de foc.
De Adrian Obreja la 23.06.2024, 11:10Există o serie de băuturi și alimente recomandate de zi cu zi în majoritatea dietelor, dar mai ales în zilele caniculare. Unul dintre alimente este pepenele, care conține 92% apă. De asemenea, și castravetele are un conținut de 92% apă și este un foarte bun hidratat, roșiile conțin și ele foarte multă apă și sunt pline de antioxidanți, sau căpșunele, cu un conținut de 1% apă și foarte multă vitamina C.
Ce să consumăm și ce nu pe timp de caniculă
În același timp, medicii și nutriționiștii recomandă consumul de salate simple făcute din roșii, castraveți, frunze de salată și puțin ulei de măsline.
În categoria alimentelor benefice pe timp de caniculă întră și supele, dacă se poate chiar să fie consumate reci. La capitolul băuturi, specialiștii recomandă apa și foarte multe limonade sau sucurile din fructele stoare proaspăt.
Nutriționiștii și medicii diabetologi recomandă, de asemenea, să evităm o serie de alimente care ne pot crea probleme. Este vorba de alimentele grele, păjite sau carnea toacată, spre exemplu.