Ce nu trebuie să lipsească din casele românilor în perioada Crăciunului. Preţurile pornesc de la 10 lei şi pot ajunge până la 40 de lei
Pregătirile pentru Crăciun au început şi în serele din localitatea Sântion, din judeţul Bihor. Zeci de mii de crăciuniţe, crescute în ghivece, sunt pregătite să ajungă în casele românilor înainte de sărbătorile de iarnă.
De Redactia Observator la 18.11.2022, 07:53Timp de aproape jumătate de an, minunatele flori au fost îngrijite cu atenţie şi migală în această seră din Sântion. Aici se regăsesc peste 30 de soiuri de Crăciunițe, de diferite culori și combinații de nuanțe.
Loredana Buche, responsabil producţie: Noi începem plantarea crăciuniţelor încă din luna iulie. De la un butaş de numai 10 cm vor ajunge nişte plante deosebite. Le asigurăm toată hrana de care au nevoie, căldură, apă şi multă dragoste.
Potrivit tradiției, floarea nu trebuie să lipsească din casele românilor în preajma sărbătorilor. În sere, prețul unei crăciunițe pornește de la 10 lei.
Mirabela Lăzău, reprezentat vânzări: Avem comenzi, crăciuniţele sunt iubite de cumpărători, sunt considerate al doilea brad de Crăciun. Preţurile pornesc de la 10 lei şi pot ajunge la 30, 40 de lei, în funcţie de mărimea ghivechiului.
- "Sunt vremuri cu adevărat disperate" Britanicii fac cozi în fața băncilor de alimente, în Franța unele magazine...
- Cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion în 2022. ANM a anunțat prognoza meteo pentru următoarele săptămâni
- Intrăm în postul Crăciunului 2022. Când e dezlegare la pește și cum ne pregătim pentru sărbătorile de iarnă
Clientă: Mi-am ales astăzi cinci crăciuniţe aşa colorate, aşa pe galben, pe portocaliu să fie aşa mai multicolore.
Clientă: 10 ghivece, cinci pentru mine, să pun câte două-trei în fiecare cameră şi cinci o să fac cadou mamei şi celor apropiaţi.
Cum se îngrijește floarea Crăciunului
Dacă aveți grijă de ea, planta ține câtiva ani. Se menține roșie doar câteva luni și are nevoie de multa lumina.
Laura Sînza, proprietar seră: Crăciuniţa este o floare de interior, are nevoie de lumină şi de un spaţiu foarte călduros. Adică să avem o temperatură între 15-20 de grade pentru ele. Crăciuniţa se mai numeşte şi floarea Crăciunului, asta pentru că înfloreşte în perioada sărbătorilor de iarnă.
Aceste plante ascund şi o poveste specială. Se spune că erau florile pe care călugării mexicani le aşezau în faţa altarului, iar frunzele se înroşeau pentru ca erau atinse de Dumnezeu.