Cenaclul Flacăra 2019, bucurie și emoție la Sala Palatului din Capitală
A fost o seară spectaculoasă pentru nostalgici, la Sala Palatului din Capitală. Cenaclul Flacăra s-a reaprins datorită marilor artişti de atunci, care au urcat şi acum pe scenă: Gheorghe Zamfir, Mircea Baniciu sau Ducu Bertzi.
De Veronica Micu la 02.11.2019, 12:13A fost o seară spectaculoasă pentru nostalgici, la Sala Palatului din Capitală. Cenaclul Flacăra s-a reaprins datorită marilor artişti de atunci, care au urcat şi acum pe scenă: Gheorghe Zamfir, Mircea Baniciu sau Ducu Bertzi.
Surpriza a venit de la Orchestra Metropolitană Bucureşti, care a cântat cu cenaclul, în premieră.
Evenimentul a fost organizat de Andrei Păunescu, fiul celui care a dat viaţă acestui adevărat fenomen cultural.
Andrei Păunescu, artist: Trebuie să mergem mai departe. Dacă după ore şi ore, oamenii aceştia nu au părăsit sala şi au cântat pentru ţară şi dragoste şi pentru nişte idei, înseamnă că e o cauză la care ne-am înhămat şi pe care o facem şi nu e degeaba.
Şapte ore a durat magia, timp în care spectatorii au trăit din nou emoţiile de altădată: au cântat, au plâns şi şi-au amintit de atmosfera din anii 70-80. În epoca interdicţiilor, Cenaclul Flacăra era refugiul tinerilor români.
Gheorghe Zamfir: Magnific, deci a fost un vis, minunat, l-am aşteptat cu mare drag şi chiar mi s-a îndeplint o dorinţă am văzut tinereţea mea, am retrăit totul.
Spectator: Emoţionant până la lacrimi, ceva deosebit, extraordinar. Aş mai fi stat vreo două ore dacă ar fi fost, extrem de frumos şi de emoţionant, am retrăit momente unice.
Pe scenă au urcat clasicii folkului şi tinere talente, care au cântat piese cunoscute, dar şi melodii noi. Iar alături de ei, în premieră, a fost şi Orchestra Metropolitană Bucureşti.
Magda Puşcaş, artistă: În seara asta a fost emoţia multiplicată pentru că a fost alături de noi şi orchestra şi a fost un eveniment fericit şi pentru noi.
Mihai Napu, artist: A fost un sentiment extraordinar, nemaitrăit până acum pentru că noi aşa ne-am închiput cam cu ar fi, dar aşa, live în scenă au fost 5000 de grade, a fost o trăire cu totul altfel.
Alături de artişti, spectatorii au fredonat la unison melodiile binecunoscute.
Spectator: Minunat a fost, a fost şi nostalgie, a fost şi speranţă, oricum a fost muzică foarte bună.
În 1985, Cenaclul Flacăra a fost interzis după ce, într-o busculadă creată din cauza unei furtuni, cinci tineri au murit şi sute de oameni au ajuns la spital.