Comuna fără apă, canalizare şi asfalt, care votează de 20 de ani acelaşi primar. Noul mandat, sărbătorit cu manele
S-au terminat alegerile, s-au terminat şi demonstraţiile de putinţă ale candidaţilor. S-a terminat asfaltatul, plantatul şi spălatul străzilor. Iar situaţia, o regăsim, din păcate, cam peste tot. Mulți edili au fost reconfirmați în funcție, deși nu se pot lăuda că au făcut prea multe pentru comunitățile pe care le conduc. Să luăm de exemplu o comună din Gorj, în România lui 2024, unde sunt oameni care nu au apă la robinet, asfalt la poartă și nici canalizare sau gaze, dar au același primar de 20 de ani.
De Redactia Observator la 20.06.2024, 17:43Cu manele răsunând la maximum din boxa prinsă pe plafonul maşinii şi claxoane. Așa a sărbătorit primarul din Văgiulești, judeţul Gorj, noul mandat câştigat. Al șaselea. La mustață, cu o diferență de șapte voturi.
Satul are acelaşi primar de 20 de ani
Cinci sate sunt în comuna care e condusă de 20 de ani de același primar. Cu toate acestea, realizările lui lasă de dorit.
Domnul Gruia s-a mutat la ţară după o viaţă petrecută la oraş, însă nu se aştepta ca modul de trai să fie acelaşi ca pe vremea bunicilor. Nu are încă apă curentă. A forat o fântână, dar apa nu e bună de băut.
- Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia...
- Un ieşean, prins în flagrant când primea 30.000 de euro pentru a interveni pe lângă un primar. Pentru ce a cerut...
- George Tuță va solicita demararea procesului de preluare a mandatului la Sectorul 1: Numărarea s-a terminat....
Localnicii din Cârciu n-au canalizare şi asfalt
Satul Cârciu a rămas ultimul pe listă la capitolul investiţii. De peste 20 de ani, oamenii de aici aşteaptă să aibă apă la robinete, asfalt pe uliţă şi canalizare.
În satul vecin, ultima investiție a fost în indicatoarele stradale. Ulița care duce spre moșia primarului e pietruită, dar a primit un nume special în Consiliul Local: Colț de rai. În alt sat, oamenii se mulțumesc că au măcar apă și asfalt.
După cinci mandate, primarul promite că va rezolva problemele restante... bugetul primăriei, de un milion de lei pe an, e prea mic însă pentru investiții importante. Din acești bani, primăria abia achită salariile și cheltuielile de funcționare. Singura cale să se dezvolte comuna stă în fondurile europene sau de la Guvern.
"Şi programele acestea s-au derulat foarte greu. Sunt patru ani de când n-a fost nicio linie de finanţare şi stăm cu proiectele în fişet şi nu ai pe ce să le depui. Suntem o comună destul de săracă. Nu avem minerit. Mai avem câteva drumuri săteşti în zona Covrigi de modernizat. Sunt două mai lungi, de aproape un kilometru şi uliţe. Uliţe mai sunt", spune Constantin Pîrjol, primar Văgiuleşti.
Pe altele s-a turnat deja asfalt cu bani de la Guvern.