Antena Meniu Search
x

Un ieşean, prins în flagrant când primea 30.000 de euro pentru a interveni pe lângă un primar. Pentru ce a cerut banii

Un bărbat care a fost prins în flagrant de procurorii DNA Iaşi în timp ce primea 30.000 de euro pentru a interveni pe lângă primarul unei comune a fost reţinut pentru 24 de ore.

de Redactia Observator

la 18.06.2024 , 15:23

Un ieşean, prins în flagrant când primea 30.000 de euro pentru a interveni pe lângă un primar. Pentru ce a cerut banii
Un ieşean, prins în flagrant când primea 30.000 de euro pentru a interveni pe lângă un primar. Pentru ce a cerut banii - Shutterstock/Arhivă

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de DNA, inculpatul ar fi cerut iniţial 90.000 de euro, suma fiind ulterior diminuată cu 10.000 de euro.

"În perioada 18 mai - 17 iunie, inculpatul Ţ.F., direct sau prin intermediar, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 90.000 euro, ulterior aceasta fiind diminuată la 80.000 euro, pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra primarului unei comune de pe raza judeţului Iaşi şi că-l va determina pe acesta să-i concesioneze martorului o suprafaţă de teren în vederea edificării unui abator/ fermă de animale. De asemenea, inculpatul i-ar mai fi promis persoanei respective că-i va determina pe funcţionarii unor instituţii publice cu atribuţii de avizare, autorizare şi control să îndeplinească/ să urgenteze acte ce intrau în atribuţiile de serviciu în scopul emiterii autorizaţiilor necesare realizării obiectivului menţionat mai sus", arată sursa citată.

Inculpatul a fost prins în flagrant când primea prima tranşă, de 30.000 de euro

Articolul continuă după reclamă

În context, inculpatul a primit, luni, de la persoana respectivă o primă tranşă, în cuantum de 30.000 euro, din suma pretinsă iniţial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Bărbatul a fost reţinut pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă şi va fi prezentat Tribunalului Iaşi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Brigăzii de Operaţiuni Speciale Iaşi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Evenimente » Un ieşean, prins în flagrant când primea 30.000 de euro pentru a interveni pe lângă un primar. Pentru ce a cerut banii