Antena Meniu Search
x

Video Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia şi va conduce o comună din Timiş

Tinereţea şi lipsa de experienţă politică au devenit atuuri la aceste alegerile locale. Candidaţi care nu au împlinit încă 30 de ani au furat scaunul pe care unii edili l-au ocupat cinci sau şase mandate. Spun că au învins pentru că oamenii s-au săturat de aceleaşi promisiuni şi de atacuri politice fără sens. 

de Redactia Observator

la 18.06.2024 , 20:10

Cel mai longeviv edil din ţară a pierdut alegerile. Primarul din Căpreni, judeţul Gorj, a primit cu două voturi mai puţin faţă de contracandidatul născut în 1990, anul în care actualul edil obţinea primul mandat. 

"A fost ceva de nedescris. La un moment dat era doar un vot între noi. Am renumărat voturile. Am reuşit dar nu singur, datorită tinerilor din comuna Căpreni şi datorită unor cetăţeni care îşi doresc mai mult", spune Radu Bârdăcel, primar ales comuna Căpreni.

"Nu credeam că poate băiatul ăsta tânăr să reuşească aşa dar avem speranţe. 

Vezi și

Să fie asfaltat, să ne dea drumul la apă.  Ne-a promis toate alea", spun localnicii. 

Pe acelaşi subiect

Tot la primul mandat este şi Andrei Obreja, cel mai tânăr primar din Timiş

Are doar 26 de ani şi a absolvit management la Universitatea din Manchester. Cu 60% din voturile locuitorilor din comuna Pișchia, i-a luat locul primarului aflat în funcție de 20 de ani. 

"Pentru mine nu a fost greu vă spun sincer. Am câştigat aceste alegeri fără să atac nimic, fără să vorbesc despre nimeni altcineva decât despre mine şi sincer mi s-a părut că a venit totul de la sine. Cred că oamenii şi-au dorit o schimbare", spune şi Andrei Obreja, primar ales Pișchia. 

Şi comuna Erbiceni, din judeţul Iaşi, are un nou primar. Răzvan Bulancea are 29 de ani şi a câştigat la o diferenţă de 40 de voturi. 

"Tinereţea întâi şi întâi şi cu el e gospodărire mai zdravănă aşa cu echipă tânără. 

Am vrut o schimbare să fie în Erbiceni pentru tineret în primul rând, cu parcuri, cu trotuare", spun localnicii.

"În ultimele 3 luni de precampanie şi campanie electorală am luat pulsul comunităţii mergând pe fiecare stradă în parte şi discutând cu oamenii. Şi oamenii erau dornici de o schimbare", declară Răzvan Bulancea, primar ales comuna Erbiceni. 

Schimbări au fost şi în marile oraşe

Promisiunile independentului Mihai Poliţeanu i-au convins pe ploieşteni. 

"Zonă pietonală, festival de muzică, film, tot ceea ce face un cetăţean al unui oraş să se simtă bine, să fie fericit, de la parcuri, spaţii verzi", spune Mihai Poliţeanu, primarul ales al municipiului Ploieşti. 

Capitala are primari la primul mandat în două sectoare. George Tuţă şi Rareş Hopincă sunt convinşi că au câştigat şi datorită greşelilor foştilor edili.

"Nemultumirea faţă de administraţia Armand, care a fost o administraţie greşită şi de aceea cred că bucureştenii m-au ales", spune George Tuţă, primarul ales al Sectorului 1.

"Şi votul pt schimbare este tot un vot. A existat o mare nemulţumire, o revoltă chiar faţă de activitatea actualului primar", spune Rareş Hopincă, primarul ales al Sectorului 2.

Primarii aleşi pe 9 iunie îşi vor prelua oficial mandatele în septembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Evenimente » Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia şi va conduce o comună din Timiş