Competiţia Robotics Championship a ajuns la a noua ediţie, în Oradea (Video)
Viitorul e al roboţilor, aşa sună scenariul deja cunoscut din numeroase filme SF. Însă dincolo de imaginaţia scenariştilor, roboţii sunt într-adevăr tot mai mult parte din vieţile noastre. Aşa că e lesne de înţeles fascinaţia tot mai mare pe care o stârnesc, mai ales în rândul tinerilor.
De Redactia Observator la 06.05.2019, 10:43Viitorul e al roboţilor, aşa sună scenariul deja cunoscut din numeroase filme SF. Însă dincolo de imaginaţia scenariştilor, roboţii sunt într-adevăr tot mai mult parte din vieţile noastre. Aşa că e lesne de înţeles fascinaţia tot mai mare pe care o stârnesc, mai ales în rândul tinerilor.
În Oradea, cel mai mare concurs de robotică din vestul ţării a ajuns la a noua ediţie. O competiţie deschisă studenţilor români, dar şi străini. Cu alte cuvinte, viitoarea generaţie de ingineri şi programatori.
Participant: Un robot care urmăreşte linia, este alcătuit dintr-un micro-controler, este un arduin-nano, acumulatorii litiu-polimeri şi câţiva senzori şi motoarele.
Invenţia aparţine unui grup de tineri pe care îi leagă cea mai mare pasiune - robotica. Au venit din Moldova la cel mai mare concurs de profil din vestul ţării şi chiar dacă e prima dată când intră într-o astfel de competiţie au un singur gând. Acela de a câştiga.
Vizitatori: Am crezut că este o oportunitate nouă de a învăţa diferite lucruri şi să cunoaştem oameni.
La fel ca ei, sunt sute de tineri care răspund provocărilor ridicate de astfel de competiţii.
Concursul din acest an îi pune la încercare cu 11 probe pe concurenţi. Cu fiecare etapă, robotul pe care fiecare mizează trebuie să demonstreze că e cel mai inteligent.
Daniel Anton, organizatorul concursului: Toate probele se bazează pe aceeaşi chestie de roboţi autonomi, toţi sunt făcuţi de participanţi. Avem un număr de 197 de participanţi şi 67 de echipe.
Iar concurenţii au venit chiar şi din ţări ca Tunisia sau Coreea de Sud. De nouă ani, întrecerea Robotics Championship este organizată de studenţii şi profesorii de la Departamentul de Robotică şi Mecatronică al Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică din cadrul Universităţii din Oradea.