Cum arată utilajul de 5 milioane de euro pus în funcțiune la Salina Slănic din Prahova. Mai puțini angajați, productivitate mai mare
O combină minieră de mare capacitate a fost pusă în funcţiune la Salina Slănic, din Prahova. Utilajul este folosit pentru exploatarea sării, iar astfel va reduce numărul de angajaţi care lucrau înainte în extracţie. În plus, procesul de lucru este sigur, iar minerii nu mai sunt în pericol la locul de muncă.
De Cristi Georgescu la 08.11.2024, 11:13- Ce vor românii de la România? Fii parte a campaniei Observator. Spune-ne ce vrei TU de la România printr-un video de 30 de secunde
- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Trump o numeşte pe Susie Wiles şefă de cabinet la Casa Albă. Cine este "femeia de gheaţă" din spatele campaniei republicanului
Utilajul performant de la Salina Slănic din Prahova, se află în probă de trei zile. Investiţia se ridică la 5 milioane de euro şi aduce trei beneficii majore.
Constantin Dobre, director Salrom: Legat de stabilitatea exploatării, siguranţa angajaţilor, inclusiv a minei turistice. Mai mult decât atât, vorbim de o productivitate foarte mare şi de o economie şi nişte costuri foarte, foarte scăzute, folosind acest sistem de exploatare.
Florin Chipeșu, director Salina Slănic Prahova: Capacitatea ei depinde foarte mult de calitatea sării. Aici avem o sare albă, sfărâmicioasă şi capacitatea cred că se va duce în vreo două sute de tone pe oră.
Retehnologizarea Salinei Slănic va tripla capacitatea de producţie
- Pământul a luat-o iar la vale în Slănic, iar oamenii se tem că se vor prăbuşi blocurile. Crăpăturile au...
- Craterul din Slănic Prahova s-a adâncit şi ameninţă blocurile din zonă. În pereţi au apărut spărturi cât...
- Alertă la Slănic Prahova: O mină a fost inundată cu 600.000 de tone de apă, oamenii s-au trezit cu găuri în case
Retehnologizarea Salinei Slănic este şi o măsură în plus de siguranţă pentru minerii care iau parte la procesul de producţie.
Radu Oprea, ministrul Economiei: Înainte aveam cel puţin 10, 15 oameni cu o muncă care era periculoasă. Astăzi, nu mai este niciun astfel de pericol.
Şi costurile de exploatare şi producţie vor scădea semnificativ.
Constantin Dobre, director Salrom: Vorbim de un proces de investiţii care anual a însemnat aproximativ 150 de milioane de lei, începând cu 2022.
Alte două utilaje de acest fel vor intra în exploatare şi în alte saline din ţară. Reprezentanţii companiei spun că atunci când va fi încheiat procesul de retehnologizare se va tripla capacitatea de producţie, iar producătorul ar putea să devină lider pe piaţa Europei Centrale şi de Est.