Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Pământul a luat-o iar la vale în Slănic, iar oamenii se tem că se vor prăbuşi blocurile. Crăpăturile au ajuns până la clădirile din jur

O nouă alertă în Slănic Prahova: pâmântul a început iar să se surpe, culmea, în aceeaşi zonă în care s-au făcut reparaţii după prima alunecare de teren, din primăvară. Crăpăturile au ajuns până la blocurile din apropiere, iar oamenii se tem că se vor prăbuşi, dacă autorităţile nu vor interveni. Oficialii le cer localnicilor...răbdare! 

de Cristi Popovici

la 12.08.2024 , 20:17

Localnicii din Slănic nu mai dorm noaptea de când pământul a început, iar, să se scufunde. La finalul săptămânii, o nouă surpare a avut loc fix în intersecţia une pământul a luat-o la vale în primăvară. Zeci de oameni au fost deja evacuaţi. În 4 luni, relieful zonei s-a schimbat total. În locul străzii , a apărut o groapă uriaşă, acoperită cu pâmânt şi mortar. 

Un nou crater uriaş în Slănic

Craterul format la alunecarea de teren din aprilie a fost astupat de autorități, însă pământul a continuat să o ia la vale. În weekendul abia încheiat, strada s-a surpat brusc, spre disperarea locatarilor blocurilor din apropiere. Acum, o firmă specializată a început iar lucrări de stabilizare a solului.

Vezi și

"După ce vom interveni pentru stabilizarea celor două terenuri de est şi vest de dolină, se va intra pe regularizarea pârâului. Noi credem ca apa în subteran poate ajunge şi din cauza torentului care este în preajmă şi care se poate infiltra în amonte şi să se scurga in subteran şi sa activeze aceste caverne", spune Marian Pruteanu, manager proiect refacere zonă surpată.

Pe acelaşi subiect

Oamenii se tem că blocurile se pot prăbuşi

Blocurile din jur sunt pline de crăpărturi, iar oamenii se tem că, în ritmul acesta, clădirile se pot prăbuşi. Autorităţile spun că lucrarea de consolidare a terenului este abia la jumătate şi le cer oamenilor să aibă răbdare

"Vorbim şi de zona blocurilor, unde trebuie făcute nişte intrări de beton, vorbim de betonarea cursului apei, de aproape, din proximitatea gropii. În situaţia în care lucrurile vor avea o evoluţie neaşteptată şi gravă, atunci Comitetul (de Urgenţă) va interveni!", a declarat Emil Drăgănescu, prefect Prahova.

De parcă nu ar fi fost destul de grav, recent o mină închisă s-a transformat şi ea într-un adevărat pericol locuitori.

Mîna Victoria, exploatare scoasă din uz în 1992, s-a umplut de-a lungul anilor cu 600 de mii de tone de apă, infiltrată din pârâul Slănic. Presiunea apasă acum pe peretele comun cu Mînă deschisă turiștilor. Situația este considerată una cu risc major pentru întreaga localitate, iar autoritățile au început în subteran operațiunile de evacuare a apei, tot în pârâul Slănic.

"Există posibilitatea să forţeze peretele si sa dea in mina Unirea, care se vizitează!", spune un localnic.

Lucrările în zonă se anunţă de durată.

Cristi Popovici Like

Nu poți să fii jurnalist dacă nu iubești adrenalina, provocările și, mai ales, oamenii. Este una dintre cele mai palpitante meserii din lume.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Pământul a luat-o iar la vale în Slănic, iar oamenii se tem că se vor prăbuşi blocurile. Crăpăturile au ajuns până la clădirile din jur