Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Alertă la Slănic Prahova: O mină a fost inundată cu 600.000 de tone de apă, oamenii s-au trezit cu găuri în case

La Slănic necazurile se ţin scai. După ce în primăvară un crater uriaş a apărut în mijlocul unei străzi, este din nou alertă acolo. Una dintre vechile mine a fost inundată de o cantitate uriaşă de apă - sute de mii de tone, echivalentul a 240 de bazine olimpice. Pentru locuitorii din zonă, situaţia este dezastruoasă. Oamenii s-au trezit cu găuri în case şi riscă să rămână sub cerul liber, dacă autorităţile nu intervin la timp.

de Ana Grigore

la 02.08.2024 , 13:42

Apa este scoasă din subteran cu pompe şi este deversată în pârâul Slănic. Nu este însă cea mai bună soluţie, spun specialiştii, pentru că apa sărată care ajunge în pârâu omoară, practic, tot ce mişcă.

Este afectată şi vegetaţia: iată cum arată această plantă care a fost atinsă de apa sărată. Şi balastierele deschise de-a lungul pârâului sunt afectate de apa sărată şi, mai mult de atât, cel mai important poate, gospodăriile sunt afectate. În acest moment, cel puţin 20 de gospodării se află în pericol.

Există soluţii pentru ceea ce se întâmplă aici: una dintre ele ar fi ca apa să fie cărată cu trenul şi ar putea ajunge în mare, dacă salinitatea permite acest lucru, sau ar putea ajunge în rezervoarele unei societăţi petroliere şi ar putea fi folosită pentru curăţarea sondelor. Sunt variante luate în calcul de specialişti, dar momentan nu sunt luate în calcul şi de oficiali, nu s-a luat nicio măsură concretă.

Vezi și

S-a ajuns la această situaţie după ce apa s-a infiltrat în mina Victoria. Infiltraţiile vin chiar din pârâul Slănic, spun oficialii, iar în acest moment, în subteran, sunt 600.000 de tone de apă sărată.

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » Alertă la Slănic Prahova: O mină a fost inundată cu 600.000 de tone de apă, oamenii s-au trezit cu găuri în case