Doctorița de familie prinsă că "vaccina la chiuvetă'' ar fi fost dată de gol de unul dintre fotbaliştii care s-ar fi lăudat cu asta, spun surse Observator
O doctoriţă de familie din Dâmboviţa este primul medic acuzat oficial că "vaccina fără vaccin''. Femeia ar fi imunizat fictiv 10 fotbalişti de la clubul deţinut chiar de soţul ei. Ar fi aruncat serul, dar le-a dat documentele ca să poată participa la competiţii sportive. Nu le-a injectat nici macar discretie. Surse Obsevator spun că unul dintre jucători s-ar fi lăudat cu acest lucru şi de aici a pornit ancheta. Fenomenul a început să ia amploare în ultima perioadă: 400 de persoane sunt cercetate în 200 de dosare.
De Laurenţiu Rădulescu la 02.09.2021, 19:41Poliţiştii au descins în cabinetul medicului Daniela Mitrea din Corbii Mari, comuna Aninoasa. Ea şi asistenta sa sunt acuzate că, în iulie şi august, ar fi imunizat 10 fotbalişti, doar pe hârtie, cu serul Johnson&Johnson. Pentru presupusele vaccinări, medicul a primit 400 de lei, bani decontaţi de Casa de Sănătate.
Reporter: Fotbaliştii au trecut pe la dumneavoastră pe aici?
Daniela Mitrea, medicul acuzat: Da. Sigur.
Reporter: Şi de ce sunt percheziţiile, doamna doctor?
- Cine e prima doctoriță de familie prinsă cu "vaccinarea la chiuvetă". A fost constrânsă de soț, antrenor al...
- Un medic de familie din Dâmbovița, cercetat pentru că a făcut "vaccin la chiuvetă" pentru 10 fotbaliști de la...
- Raed Arafat, semnal de alarmă despre "Vaccinarea la chiuvetă" şi certificatele false de imunizare
Daniela Mitrea, medicul acuzat: La o sesizare.
Reporter: Ar fi periculos, doamna doctor, să intre pe teren, dacă nu sunt vaccinaţi?
Daniela Mitrea, medicul acuzat: Sunt testaţi.
Reporter: Dumneavoastră i-aţi vaccinat?
Mădălina Gheorghe, asistentă: Da, eu vaccinez.
Medicul de familie ar fi fost convins chiar de soţul ei, patronul clubului de fotbal din Pucioasa, să fraudeze sistemul, susţin anchetatorii. Acesta avea ambiţii mari cu echipa locală. Să promoveze în liga a doua. Miza era una destul de simplă. Pentru ca jucătorii, până la urmă, să poată participa la competiţiile sportive.
Localnicii nu au auzit că doctoriţa ar practica ''vaccinarea la chiuvetă''
Localnicii au fost şocaţi când au auzit vestea.
''N-am auzit pe nimeni să vină cineva să vaccineze la ea sau să-i facă şmecherii, ceva.''
''Doamna doctor m-a consultat, mi-a făcut vaccinul.''
Doctoriţa de familie, soţul ei şi asistenta medicală au fost conduşi la audieri. Fotbaliştii au fost şi ei căutaţi de poliţişti, pe stadion, la antrenament.
''Le-au dat nişte citaţii să se prezinte ei acolo.''
Ancheta scoate la iveală un fenomen periculos: vaccinarea la chiuvetă. Medicii de familie desfac doza şi o aruncă în loc să o administreze. Apoi, aşa-zişii vaccinaţi primesc un certificat de imunizare valabil. Metoda a fost descoperită la Timişoara, după ce mai mulţi pacienţi, care aveau certificate fictive, au ajuns în stare gravă, la spital.
dr. Cristian Oancea, manager Victor Babeş, Timişoara: Aceşti colegi n-ar trebui să se mai numească doctori. Să te compromiţi la un asemenea nivel e o josnicie.
Ana Maria Diţă, IPJ: Cercetările sunt efectuate sub apectul săvârşitrii infracţiunilor de fals, fals intelectual şi fals informatic.
Florin Cîţu, premierul României: Avem toleranță zero pentru cei care fac acest lucru.
Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: Este regretabil acest lucru. Corpul medical se delimitează clar de astfel de acţiuni.
În ultimele 24 de ore, au fost 1470 cazuri noi de îmbolnăviri cu noul coronavirus. În vreme ce numărul infectărilor creşte, cel al vaccinaţilor este tot mai mic . Până în acest moment, avem 5 milioane de români vaccinaţi cu schema completă, adică doar 31% din populaţia eligibilă.