După Colectiv, sălile de spectacole au fost lăsate în paragină. Unele au devenit veritabile "crescătorii" de ciuperci
După tragedia de la Colectiv, sălile de spectacole care nu aveau autorizaţie de incendiu, au fost închise. În loc să modernizeze clădirile, pentru a putea funcţiona din nou, mulţi primari din ţară, lipsiţi de fonduri, le-au lăsat să se degradeze.
De Redactia Observator la 13.06.2021, 10:41Aşa s-a ajuns ca multe case de cultură din localităţi mai mici să ajungă ruine. În Motru, de exemplu, în casa de cultură au început să crească ciuperci din parchet.
"Este o locaţie, un simbol al municipiului Motru. Din păcate, în ultimii ani a fost lăsată în paragină. În următoarea perioadă vom reabilita în proporţie de 60-70% această locaţie", a declarat Cosmin Morega, primarul din Motru.
Cândva a fost viaţă pe scena din casa de cultură, însă acum au rămas doar amintirile.
"Erau spectacole mari cu artişti renumiţi. A fost aici Maria Ciobanu, Dolănescu, oameni care au trecut prin Motru şi au lăsat un semn pentru noi", a declarat Daniel Popescu, directorul Casei de Cultură din Motru.
- Take, Ianke și Cadîr au revenit la Teatrul Bulandra. Spectacolul s-a jucat cu casa închisă
- Tom Jones împlineşte astăzi 81 de ani. Artistul se pregăteşte de un nou turneu:,,Acolo trăiesc, pe scenă”
- Vremea mohorâtă nu a oprit distracția de Ziua Copilului. Sălile de cinema au fost pline de copii veniți să-și...
Casa de Cultură din Târgu Jiu e în aceeaşi situaţie. Şi aici autorităţile promit acelaşi lucru, că vor reabilita clădirea.
"Cel puţin de 6 ani Casa de Cultură din Târgu Jiu nu mai este funcţională. Nu am mai primit autorizaţia ISU de funcţionare şi nici nu mai îndeplinea condiţiile. Aşa cum bine vedeţi este intr-o degradare accentuată. Astăzi stăm destul de bine. Avem finanţarea asigurată. Avem şi un constructor. Este o valoare destul de mare, 4 milioane de euro.", spune şi Marcel Romanescu, primarul oraşului Târgu-Jiu.
Lucrările ar trebui să înceapă vara asta, urmând să fie gata anul viitor.