Antena Meniu Search
x

Tom Jones împlineşte astăzi 81 de ani. Artistul se pregăteşte de un nou turneu:,,Acolo trăiesc, pe scenă”

Tom Jones, cântăreţul galez care a vândut până în prezent peste 100 de milioane de discuri, împlineşte astăzi 81 de ani. Artistul a lansat recent un nou album, ,,Surrounded By Time”, şi plănuieşte să se întoarcă pe scenă, într-un nou turneu: ,,Vom începe cu Marea Britanie, vom face o mulţime de spectacole britanice, şi apoi, Europa, America.”

de Redactia Observator

la 07.06.2021, 06:50

Tom Jones
Tom Jones împlineşte astăzi 81 de ani - Shutterstock

Ajuns la 81 de ani, cântăreţul Tom Jones pare să fie extrem de în formă. Artistul a lansat recent un nou album, "Surrounded By Time”, care conţine o serie de interpretări creative ale unor melodii celebre precum "Windmills Of Your Mind” de Noel Harrison şi "One More Cup of Coffee” de Bob Dylan. De asemenea, el îşi plănuieşte reîntoarcerea pe scenă şi spune că nu va fi mulţumit de acest album până nu îl va cânta live.

"Nu voi fi mulţumit de acest album până nu îl voi cânta live, pe scenă. Ştii, toate drumurile duc la scenă. Acolo trăiesc, pe scenă”, declară artistul întru-un interviu pentru The A.V. Club.

Tom Jones este unul dintre artiştii care s-au vaccinat împotriva Covid-19 încă din luna ianuarie a acestui an. El spune că pandemia a fost singurul lucru care l-a oprit să mai facă spectacole. "Nu am ieşit la pensie sau altceva. Fac spectacole. Singurul lucru care m-a oprit a fost această situaţie”.

Albumul său "Surrounded by Time” a ajuns pe locul 1 în topurile albumelor din Marea Britanie, făcându-l pe Jones cel mai în vârstă artist care a ajuns pe locul 1 în Official Albums Chart, dar şi cel mai vechi artist care a făcut-o vreodată cu un album cu material nou.

Tom Jones a primit titulatura de cavaler din partea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Tom Jones este unul dintre cei mai mari artişti în viaţă. De la 16 ani şi până în prezent, Sir Thomas Jones Woodward, pe numele său real, a vândut peste 100 de milioane de discuri.

Pe 29 martie 2006, într-o ceremonie la palatul Buckingham din Londra, regina Elisabeta aII-a a Marii Britanii îi recunoaşte meritele făcute Commonwealth-ului şi Regatului Unit, şi îi acordă titulatura de cavaler, numindu-l ceremonial Sir Tom Jones.

Anii tinereţii. Tatăl i-a prezis o carieră de miner

Tom Jones s-a născut pe 7 iunie 1940 în Treforest, Ţara Galilor. Este fiul lui Thomas Woodward, miner, şi a Fredei Jones, care era casnică. Încă din copilărie, artistul cânta în corul şcolii şi la diferite adunări. La vârsta de 12 ani a fost diagnosticat cu tuberculoză şi a stat în carantină doi ani, timp în care nu a ieşit din casă. A renunţat la şcoală la doar 16 ani, datorită faptului că în adolescenţă a fost interesat mai mult de petreceri, beţii cu prietenii şi fete. Pentru a se putea întreţine, s-a angajat ca şi constructor, deşi tătal său îi prezisese o carieră de miner, pentru a urma tradiţia familiei.

Cariera

Tom Jones devine faimos pe la mijlocul anilor ’60. În 1963, începe să cânte într-o trupă, Tommy Scott with The Senators, iar stilul său excentric, cu pantaloni strâmţi şi bluze cu guler larg, specife modei de atunci, l-au făcut să se remarce imediat. De asemenea, sex-appealul său evident l-a ajutat într-o vreme în care acest lucru nu era încă necesar pentru a deveni un artist cunoscut. Tot în acelaşi an, i-a luat locul solistului trupei la un concert la care acesta a lipsit, iar ulterior, a devenit el însuşi solistul oficial. Îmbrăcat în hainele sale de piele, devine astfel cunoscut în Ţara Galilor.

Un an mai târziu, este descoperit de londonezul Gordon Mills, care îl aduce la Londra şi se oferă să-l impresarieze. Acesta era un manager cu experienţă, tot acelaşi care îl lansase şi pe Engelbert Humperdinck. Mills îi schimbă numele în Tom Jones, iar Decca Records îi semnează primul singe, "Chills and Fever”, care din păcate nu a prins la public. Cu toate acestea, cel de-al doilea single, "It’s not usual”, ajunge primul în topul britanic al anului 1965, dar şi unul dintre primele 10 hit-uri ale Americii.  Jones este invitat în emisiunea The Ed Sullivan Show, fiind prima sa apariţie televizată.

În perioada următoare, artistul a înregistrat o serie de noi hit-uri precum "Once Upon a Time”, "With These Hands”, "Green, Green Grass of Home”, "Detroit City”, "I’ll Never Fall In Love”, "I’m coming Home”, "Delilah” şi "Help Yourself”. În 1966 câştigă primul premiu Grammy la categoria Best New Artist.

Jones a devenit ulterior gazda propriului său show televizat în perioada 1969-1971, "This is Tom Jones Show”, filmat în America şi transmis atât acolo, cât şi în Marea Britanie. Tot în 1971 lansează cel mai cunoscut hit al său, "She’s a Lady”. Impresarul său, Gordon Mills, moare în 1986, iar noul manager al lui Tom Jones va avea să fie chiar fiul său, Mark. Acesta va continua să cânte, să facă spectacole şi să scoată hit-uri.

Viaţa personală. Tom Jones a iubit o singură femeie, deşi se culca cu peste 250 pe an

Tom Jones a iubit o singură femeie toată viaţa sa. S-a căsătorit cu Melinda Trenchard în 1975, la doar 16 ani, care tot în acelaşi an l-a născut pe fiul lor, Mark. Linda era iubita din copilărie a cântăreţului, despre care artistul a afirmat deseori că a fost dragostea vieţii lui, dar şi o femeie extraordinară. Cu toate acestea, Jones era cunoscut pentru relaţiile sale extraconjugale, chiar el afirmând în anumite interviuri că se culca cu peste 250 de femei pe an.

Cea mai cunoscută astfel de infidelitate a fost relaţia cu modelul Katherine Barkery, relaţie din care a rezultat şi un copil. Jones a negat paternitatea vreme de 20 de ani, până când un test ADN a dovedit că el era tatăl biologic al copilului, în 2008. În 1974, Tom Jones se mută în SUA cu familia şi cumpără casa lui Dean Martin, din Bel-Air, California. Tom Jones şi Melinda Trenchard au fost căsătoriţi şi au rămas împreună vreme de aproape 60 de ani, până când aceasta a murit de cancer, în 2016.

Cântăreţul a iubit întotdeauna scena şi publicul, considerând că relaţia cu fanii este foarte importantă pentru un artist. "Publicul este foarte important. Ştii, toate drumurile duc la scenă. Acolo trăiesc, pe scenă”, a declarat artistul într-un interviu pentru The A.V. Club.

Relaţia cu Priscilla Presley

La aproximativ un an de la moartea soţiei sale, Melinda, au apărut zvonuri potrivit cărora Tom Jones ar avea o relaţie cu Priscilla Presley, văduva lui Elvis. Cei doi s-ar fi împrietenit în 1967, la acea veme amandoi fiind căsătoriţi. Jones era însurat cu Melinda, iar Priscilla era proaspăt căsătorită cu Elvis. Se spune că cei doi ar fi păstrat o prietenie secretă vreme de jumătate de veac, care s-ar fi transformat  într-o relaţie amoroasă abia după moartea Lindei.

Jones s-a mutat în 1974, în SUA, în fosta locuinţă a lui Dean Martin, din Bel-Air, iar Priscilla locuia câteva străzi mai încolo. Priscilla nu a conceput niciodată să mai părăsească Los Angeles, şi nici Tom Jones nu a mai revenit vreodată în Marea Britanie, deşi spunea deseori că se va întoarce în ţara natală.

Nimeni nu a ştiut de prietenia care i-a legat vreme de atâţia ani, totul ieşind la iveală abia după moartea Lindei, când au început să fie surprinşi împreună frecvent. Ei au recunoscut atunci că îi leagă o prietenie de jumătate de veac şi că acum sunt într-o relaţie în stadiu incipient, dorindu-şi să nu grăbească lucrurile. "Tom a avut un an dificil după moartea Lindei, iar Priscilla a fost un sprijin extraordinar”, a declarat o sursă publicaţiei The Sun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » Tom Jones împlineşte astăzi 81 de ani. Artistul se pregăteşte de un nou turneu:,,Acolo trăiesc, pe scenă”