În Galaţi a început sărbătoarea Sfântului Andrei. Mii de credincioşi şi sute de preoţi au participat la procesiunile religioase
Pentru gălăţeni, Sărbătoarea Sfântului Andrei a început deja. Ieri, în Galați a fost organizată o procesiune religioasă, pentru a marca începutul perioadei de sărbătoare în orașul de la Dunăre. În urmă cu 30 de ani, Sfântul Apostol Andrei devenea patronul spiritual al municipiului. Mii de credincioşi au trecut pe la moaştele Sfântului Cuvios Paisie, aduse special pentru această ocazie de la Mănăstirea Neamţ.
De Adrian Obreja la 29.11.2022, 09:23Manifestările religioase dedicate sărbătorii Sfântului Apostol Andrei au început încă de ieri, la Galaţi, odată cu sosirea moaştelor Sfântului Paisie de la Mănăstirea Neamţ.
Adrian Obreja, reporter Observator: Sute de preoţi şi credincioşi participă la procesiunea ce se desfăşoară pe străzile Galaţiului, între universitate şi catedrală.
Citește și:Racla cu moaştele Sfântului Andrei rămâne spre închinare credincioşilor până pe 30 noiembrie
- Pelerinaj Sfântul Dumitru 2022. Tradiții și obiceiuri închinate Sfântului ocrotitor al Bucureştiului
- "L-a vindecat pe unchiul meu şi mi-a dăruit un loc de muncă bun". Mii de pelerini au venit la Bucureşti pentru a...
- De la racla Sfintei Parascheva, direct la concert. 35.000 de spectatori, prezenţi la un spectacol organizat cu...
Slujba religioasă ţinută duminică seară de Înalt Prea Sfinţitul Casian, Arhiepiscop al Dunării de Jos, a fost specială, întrucât s-au împlinit 30 de ani de când Sfântul Apostol Andrei este ocrotitorul spiritual al municipiului Galaţi.
ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos: Fie zilele acestea, până la 1 Decembrie, oraşul mare de la Dunăre - Galaţi, Capitala rugăciunii, Capitala apostolatului fratern şi Capitala păcii din inimă, din minte, din noi şi dintre noi. Aici în ţară şi în toată lumea noastră.
De duminică seară, 27 noiembrie şi până miercuri, 30 noiembrie, într-un baldachin special amenajat în faţa Catedralei Arhiepiscopale a Dunării de Jos, racla cu moaştele Sfântului Andrei, dar şi cea cu moaştele Sfântului Cuvios Paisie vor rămâne spre închinare credincioşilor.