Antena Meniu Search
x

Video "L-a vindecat pe unchiul meu şi mi-a dăruit un loc de muncă bun". Mii de pelerini au venit la Bucureşti pentru a se închina la moaştele Sfântului Dimitrie

Miracolele se întâmplă după ce treci pe la racla sfântă. O spun pelerini veniţi la Bucureşti din toate colţurile ţării să se închine la moaştele Sfântului Dimitrie cel nou. Mii de oameni au participat, astăzi, la procesiunea Calea Sfinţilor pe străzile Capitalei. Se întorc acasă liniştiţi, increzatori că rugăciunile le-au fost ascultate.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 24.10.2022, 20:39

Vezi și

Cu lacrimi în ochi, Mioara vorbeşte despre minunile Sfântului Dumitru. Vine în fiecare an la patriarhie să se roage şi să se închine la moaşte în zilele de sărbătoare. "Am avut un necaz foarte mare in familie m-am rugat la dânsul si credeti-ma ca va spun, nu mint, în credinta lui Dumnezeu, ca in trei săptămâni s-a rezolvat totul. Nu mi-a venit să cred, am zis că asta nu e decat minune de la Dumnezeu, nu a putut nimeni", a declarat Mioara.

Slujba a fost oficiată de Patriarhul Daniel al României împreună cu mitropolitul Pantelimon din Veria

Şi Florian este convins că viaţa i s-a schimbat în urma rugăciunilor. "L-a vindecat pe unchiul meu, a fost bolnav. Mi-a dăruit un loc de muncă bun. La o saptamana am primit telefon ca m-a putut angaja. Eu cred foarte mult in acest sfânt", a declarat Florian. Moaştele Sfântului Dimitrie cel nou au fost purtate astăzi pe străzile Capitalei in traditionala procesiune Calea Sfinţilor.

Pentru prima dată, după doi ani de pandemie, nu au mai fost impuse restricţii, iar colina bucuriei a fost înconjurată de mii de credincioşi veniţi din toate colţurile ţării. "Lumea caută mai intens calea spre sfintii pe care ii cinsteste si care marturisesc acesti oameni i-au ajutat in viata lor. Din aceste ratiuni, cred ca vor trece multe zeci de mii de pelerini pe dealul patriarhiei anul acesta", a declarat Vasile Bănescu.

Moaştele vor ramane spre închinare la baldachinul sfinţilor de la Catedrala Patriarhală. Iar toţi credinciosii sunt asteptati să se roage aici până vineri seara inclusiv. În acest an, moaştele Sfântului Grigorie Palama au fost aduse special din Grecia pentru sărbătoarea din Bucureşti. Slujba a fost oficiată de Patriarhul Daniel al României împreună cu mitropolitul Pantelimon din Veria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » "L-a vindecat pe unchiul meu şi mi-a dăruit un loc de muncă bun". Mii de pelerini au venit la Bucureşti pentru a se închina la moaştele Sfântului Dimitrie