Mai multe conace vechi din toată ţara, scoase la licitaţie (Video)
Peste o sută de case şi conace vechi din toată ţara sunt scoase la licitaţie! După cum vă aşteptaţi, preţurile nu sunt la îndemâna tuturor.
De Redactia Observator la 08.06.2019, 13:09Peste o sută de case şi conace vechi din toată ţara sunt scoase la licitaţie! După cum vă aşteptaţi, preţurile nu sunt la îndemâna tuturor. Trebuie să ai putere financiară ca să dai peste 5 milioane de euro pentru o clădire istorică, mai ales că e posibil să investeşti cam tot atât pentru a-i reda gloria de altădată.
Însă cei care vor, totuşi, o casă cu poveste se pot mulţumi şi cu un conac, al cărui preţ de plecare este de 200 de mii de euro.
Constantin Prisecaru, managing partner casa de licitaţii: Dintre cele 41 de camere, nu încăperi, camere, ale edificiului, intrăm acum, suntem în salonul principal, salon clar în stil neogotic, în care placările de lemn, şemineul impresionant, scara, dantelăria de piatră de la balcoane, dau o notă aparte.
Suntem în Casa Niculescu Dorobanţu, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură din Bucureşti. Construită între 1910 - 1918 în stilul neogotic francez al castelelor de pe Valea Loarei, casa a aparţinut fiicei lui Ion C. Brătianu, Tatiana şi a servit drept sediu pentru Partidul Naţional Liberal.
Constantin Prisecaru, managing partner casa de licitaţii: De obicei, de aia vedem acel balcon de sus impresionant, în care din partea de sus, de obicei stătea muzica, stăteai în salon, muzica cânta sus, la balcon, şi era destinaţia deci partea pentru vizitatori, de socializare.
Acum nu mai cântă muzica, dar casa păstrează acea notă romantică de început de secol 20.
Detaliile fac diferenţa, iar în ceea ce priveşte Casa Niculescu-Dorobanţu, găsim o abundenţă de elemente ce o pun în valoare, cum ar fi vitraliie sau tavanul.
Constantin Prisecaru, managing partner casa de licitaţii: De exemplu vitraliile, sunt tipic de început de secol, comandate la Paris, avem aici şi marca producătorului.
În prezent, somptuosul edificiu declarat monument istoric de clasa A valorează între 5 şi 5,5 milioane de euro şi poate avea diverse întrebuinţări, de la hotel, centru cultural sau chiar muzeu privat.
Constantin Prisecaru, managing partner casa de licitaţii: Pe domeniul Udrişte-Năsturel de la Herăşti, în Judeţul Giurgiu, la 30 de km de Bucureşti. Un domeniu excepţional şi avem pe fundal în spate Palatul de Piatră, palat care se constituie în singurul imobil de arhitectură rezidenţială construit integral din piatră.
Casa construită în 1640 este situată pe un teren de 4 hectare şi poate fi cumpărată pentru preţul de 850.000 de euro, un adevărat chilipir, spun experţii.
Constantin Prisecaru, managing partner casa de licitaţii: Casa are o suprafaţă construită desfăşurată de aproximativ 700m pătraţi, are nişte saloane foarte largi, partea de parter este din câteva camere mici. La nivelul subsolului, dar în bolţi foarte înalte sunt 2 crame, şi deasupra, deci la etajul 1 este partea principală a palatului, care în total sunt 7 încăperi, dar extrem de largi, extrem de spaţioasă.
Domeniul de vis de la Herăşti poate deveni gazda unui superb centru de evenimente, la mică distanţă de Bucureşti.
Printre conacele de lux ce pot fi cumpărate în perioada următoare se numără şi vestita Casă a Căsătoriilor de la Ploieşti, care a fost reşedinţa a 3 primari ai Ploieştiului, si este estimata la 1 milion de euro.
Constantin Prisecaru, managing partner casa de licitaţii: Da, toată lumea o ştie ca şi Casa Căsătoriilor, pentru că a funcţionat, din anii 50 până în 2008 a fost Casa Căsătoriilor, dar dincolo de Casa Căsătoriilor, el este un edificiu important al Ploieştiului, un edificiu arhitectural de primă mână. Casa este ultracentrală în Ploieşti, este într-un stil arhitectural neoromânesc cum v-am spus, absolut deosebit, cu interioare fastuoase, cu placări de lemn sculptat, cu vitralii, cu picturi murale, cu imitaţii de piele de Cordoba.
Printre cele mai bine de 100 de conace si case vechi ce se vand in perioada urmatoare regasim si Casa Hrisicos de la malul mării, care pleaca de la 4 milioane de euro, dar şi Palatul Ştirbey de la Bacău, fosta reşedinţă a prinţului Alexandru Ştirbey. Toate ofertele se trimit in plicuri sigilate iar perioadele in care se vor desfasura licitatiile difera de la casa la casa.