Maratonului Internaţional Cluj-Napoca a ajuns la final. Cine sunt cei care au ocupat podiumul
Străzile din centrul municipiului Cluj-Napoca s-au transformat ieri în adevărate piste de alergare. Mii de oameni au făcut mişcare la cea de a 11-a ediţie a Maratonului Internaţional Cluj-Napoca, iar traseul i-a purtat prin cele mai frumoase zone, special pentru promovarea oraşului şi încurajarea turismului.
La final, podiumul a fost ocupat de trei sportivi din Republica Moldova.
Patru mii de oameni s-au aliniat la start în acest weekend, la Cluj-Napoca, într-un total de şapte probe cu dificultăţi diferite. Mişcarea şi voia bună au fost la ordinea zilei.
Nu e uşor, dar e frumos. Important e să facem sport. Da, clar. Atât pentru psihic, cât şi pentru fizic.
Proba cea mai uşoară a fost destinată pentru familii, pe o distanţă de 800 de metri, iar cea mai lungă, maratonul propriu-zis, a avut o distanţă de 42 de kilometri. Participanţii au fost împinşi de la spate de susţinători până la linia de finiş.
Indiferent de vârstă, cu toţii au vrut să alerge atât de dragul mişcării, cât şi în scop caritabil. 20 la sută din banii plătiţi pe înscrieri au mers pentru susţinerea liceenilor din mediul rural. Bărbatul din imagini a venit tocmai din Germania şi chiar dacă are 70 de ani, traseul nu l-a pus în dificultate.
- Mii de oameni aleargă la maratonul din Cluj-Napoca pentru a susţine elevii de liceu de la sate. 73 de ani are cel...
- Un bărbat a fost la un pas de moarte, după ce un copac s-a prăbușit peste el. Intervenția rapidă a...
- Maraton de examene auto la Suceava: 6.000 de canditaţi, evaluaţi în două luni. Au fost aduşi examinatori din 18...
Alergare şi voie bună pe străzile din Cluj-Napoca
A fost foarte frumos, organizarea foarte bună. Cred că este un traseu foarte bun pentru începători, dar totodată şi pentru experimentaţi.
Un imbold pentru toţi de a duce cursa până la capăt a fost şi Bogdan Cioltea, care a reuşit să termine maratonul cu toate că se afla în scaun cu rotile.
Bogdan Cioltea: Am încercat cu câţiva ani în urmă 10 kilometri, apoi 21 de kilometri, am încercat o dată şi un 42 şi tot aşa, pentru plăcerea de a face mişcare.
Câştigătorul maratonului Cluj-Napoca a fost un atlet din Republica Moldova. Este angajat în cadrul forţelor speciale ale poliţiei din ţara vecină.
Ivan Sirius, câştigătorul maratonului: Dimineaţa fac primul antrenament tare, în jur de 20-28 de kilometri şi seara fac aşa, uşor, de la 8 până la 12 kilometri.
Premiile de la ediţia a 11-a a Maratonului Internaţional Cluj-Napoca au avut o valoare toată de 24 de mii de euro.