Antena Meniu Search
x

Video Mii de oameni aleargă la maratonul din Cluj-Napoca pentru a susţine elevii de liceu de la sate. 73 de ani are cel mai vârstnic participant

La Cluj, mii de oamenii au alergat azi dimineaţă la maraton. Practic, toate străzile din zona centrală a oraşului au fost transformate în piste de alergare. Traseul i-a purtat pe participanţi prin cele mai frumoase zone, tocmai pentru a promova oraşul şi a încuraja turismul. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 04.09.2022, 14:22

Vezi și

Peste 4.000 de oameni s-au înscris la maratonul internaţional din Cluj-Napoca, un număr extrem de mare faţă de anii anteriori. Sunt şapte probe de alergare la care s-au putut înscrie sportivii amatori, dar şi profesionişti.

Cea mai scurtă cursă a fost cea pentru familii de 800 de metri, iar cea mai lungă cea de maraton, adică de 42 de kilometri. Au fost participanţi de toate vârstele, iar cel mai în vârstă sportiv are 73 de ani. Cei mai mulţi oameni s-au înscris la proba de semi-maraton.

Evenimentul are şi un scop umanitar pentru că 20% din banii pe care i-au plătit concurenţii vor merge pentru susţinerea elevilor de liceu de la sate. Nici premiile nu sunt de neglijat, având în vedere că valoarea acestora este de 20.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Mii de oameni aleargă la maratonul din Cluj-Napoca pentru a susţine elevii de liceu de la sate. 73 de ani are cel mai vârstnic participant