Antena Meniu Search
x

Video Maraton de examene auto la Suceava: 6.000 de canditaţi, evaluaţi în două luni. Au fost aduşi examinatori din 18 judeţe, inclusiv din Bucureşti

Examinatori din 18 judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti vor fi detaşati la Suceava, în urmatoarele 2 luni, pentru a ajuta la deblocarea perioadei lungi de aşteptare pentru susţinerea probei de traseu. S-a ajuns în această situaţie după ancheta Direcţiei Naţionale Anticorupţie, demarată la sfârşitul anului 2020, ce a vizat fapte de corupţie la Serviciul de Permise auto.

de Angela Bertea

la 18.05.2022, 08:48

Vezi și

Prima serie de examinatori din alte judeţe a ajuns deja la Suceava. Zilnic, aceştia vor examina în jur de 100 de candidaţi. "Am făcut analize pe toate judeţele şi acolo unde am constatat că aveau o situaţie bună am solicitat sprijinul colegilor care s-au mobilizat şi au trimis câte un examinator", a declarat Marius Petrache, comisar şef, șef Serviciu Permise și Examinări. "Încercăm ca săptămâna aceasta să finalizăm toate reprogramările, deci aducerea candidaţilor programaţi în lunile iulie, august, septembrie, octombrie, şi până pe 20 noiembrie că acolo e ultima zi să-i aducem în perioada 23 mai -24 iunie", a declarat comisar Vasile Adrian Hlaghi – SPCRPCIV Suceava.

O veste care i-a liniştit pe viitori şoferi. "Vom reduce decalajul programărilor la o lună şi ceva, aproape două. Eu zic că e bine, de la 6 luni la 2 luni e un termen rezonabil având în vedere ca situaţia a fost destul de complicată", a declarat comisar Vasile Adrian Hlaghi – SPCRPCIV Suceava. Până pe 15 iulie vor veni la Suceava, în serii, aproximativ 50 de examinatori din care 25 din 18 judeţe şi 25 de la Serviciul de Permise Bucureşti. Astfel, în cele 2 luni se preconizează că vor fi examinaţi la proba de traseu aproape 6.000 de candidaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Maraton de examene auto la Suceava: 6.000 de canditaţi, evaluaţi în două luni. Au fost aduşi examinatori din 18 judeţe, inclusiv din Bucureşti