Mărturiile locatarilor care au scăpat de şobolani şi s-au ales cu un şarpe în bloc: ''Doamne fereşte! Iarba nu se taie, avem de toate''
Pe zi ce trece, "fauna" din scările de bloc din Bucureşti se diversifică! Acum, pe lângă şobolani, gândaci şi arici avem şi şerpi. Locatarii unui bloc au descoperit reptila şi au filmat-o ca să-şi exprime furia pe Facebook. Autorităţile fac ce ştiu ele mai bine: pasează responsabilitatea.
De Andre Rotaru la 03.06.2022, 21:46Şarpele... scării de bloc a fost găsit încolăcit într-un colţ, ascuns după un coş de gunoi. Bărbatul care a descoperit musafirul târâtor nu l-a gonit imediat, ci a profitat de ocazie pentru a filma. În imagini se vede cum reptila încearcă să se întoarcă de unde a venit. Ironia este că scara avea nevoie de aerisire după o operaţiune de deratizare, care trebuia să îi scape pe oameni de şobolani. Şarpele ar fi venit din grădina blocului, acolo unde ar mai fi şi alţii.
Veronica, locatară: Eu am vrut să merg acolo la tufa asta şi erau lângă trandafirul ăsta. Doi erau dar mai micuţi aşa. Faţă de ăla din hol erau micuţi. Am încercat să îi gonesc dar n-au vrut să plece.
Pentru unii locatari, imaginile au fost o surpriză. Şi nu una plăcută.
''Doamne fereşte! Iarba nu se taie, şobolani, sunt de toate, avem de toate.''
- Şerpii au invadat grădina unui bloc din Bucureşti. Reptilele au fost surprinse şi în scara blocului
- Șerpi de peste 1.5 metri în Târgu Jiu și Motru, în mașini sau pe străzi. Oamenii au sunat la 112
- Un bărbat a ascuns pe sub haine 52 de şerpi şi şopârle, apoi a încercat să treacă graniţa. Cum l-au prins...
''Mi se face rău! Vai, vai vai! Nu mai îmi zice că mi se face rău.''
Oamenii au scăpat de şobolani şi s-au ales cu un şarpe în bloc
Dacă pe unii reptilele i-au îngrozit, pe alţii i-au amuzat.
''Cum ţi se pare să vezi aşa ceva la tine în bloc?
Foarte frumos. Mai avem şi alte lighioane nu numai şerpi. Să zicem că şerpii ar mânca şobolanii, dar nu cred. Că încă mai avem.''
''Cred că au venit după şobolani. Am auzit că dacă vrem să scăpăm de şerpi trebuie să aducem arici.''
Specialiştii spun că, cel mai probabil, şarpele filmat nu era periculos.
Dan Lescai, medic veterinar: Pare să fie un şarpe de casă. Sau un şarpe de apă. În principiu este o specie inofensivă pentru om şi în mare parte caută să stea cât mai mult retrasă.
Într-un răspuns oficial pentru Observator, primăria din Sectorul 3 spune că nu are atribuţii şi pasează problema la primăria Capitalei, care se ocupă de operaţiunile de dezinsecţie şi deratizare.
Bogdan Pascu, administrator special Eco Igienizare: Din păcate noi nu ne ocupăm de astfel de situaţii. Noi tratăm doar pe partea de deratizare şobolani, iar pe partea de dezinsecţie ţânţari adulţi, larve şi căpuşe.
Până se mişcă autorităţile, oamenii din bloc au decis să pună mână de la mână şi să angajeze o firmă specializată care să cureţe grădina blocului.